Prima grădiniţă de stat construită de la zero în Bucureşti după 1990

240 de locuri, 10 grupe, dotări şi echipamente moderne, sală de sport, bucătărie, spălătorie şi o sală de festivităţi. Grădiniţa Albina ete gata şi îşi va deschide porţile în această toamnă. Este prima unitate de acest fel deschisă după 1990.
Economica.net - mar, 04 aug. 2020, 08:50
Prima grădiniţă de stat construită de la zero în Bucureşti după 1990

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: “Vă prezint cea mai modernă grădiniță construită în București după 1990. Este vorba despre Grădinița “Albina”, o investiție derulată prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017 – 2020, cu o capacitate de 240 de locuri (10 grupe).

Odată cu finalizarea acestei investiții, am generat peste 80 de noi locuri de muncă. Grădinițadispune de dotări și echipamente moderne, astfel încât actul educațional să se deruleze în cele mai bune condiții. Avem aici o bucătărie modernă, spălătorie, o mică sală de festivități pentru activitățile culturale care se derulează în cadrul grădiniței, avem și o mică sală de sport pentru copii, dar cel mai important aspect este acela că spațiul pe care îl avem alocat pentru grupe este extrem de generos, astfel încât confortul copiilor să fie cât mai ridicat.

Fiecare clasă este dotată cu sistem de climatizare propriu, cu sistem audio-video și videoproiector pentru derularea activităților educaționale și, mai mult de atât, fiecare grupă dispune de un dormitor propriu pentru somnul de după-amiază al copiilor. Intenționăm ca, în viitor, să mai construim încă 4 astfel de grădinițe. Recomand părinților să facă cereri de înscriere, astfel încât, odată cu începerea noului an școlar, copiii să beneficieze de serviciile acestei noi unități de învățământ”.

Grădinița, are o suprafață totală de aproximativ 4.400 de metri pătrați și dispunerea se face pe 4 niveluri: subsol și 3 niveluri supraterane. Clădirea beneficiază de spații tehnice, centrală proprie, un lift pentru persoane și unul dedicat special transportului hranei preparate pentru copii, aici, în interiorul grădiniței, vestiare, spălătorie, săli de joacă și de dormit, etc. În subsolul grădiniței este amenajat un adăpost civil pentru situațiile de urgență. În exterior a fost amenajat un loc de joacă pentru “grădinari”, unde aceștia pot să își desfășoare activitățile în aer liber în cele mai bune condiții.

Grădinița “Albina”, care își va deschide în această toamnă porțile pentru 240 de copii deservește comunitatea cartierelor Giulești și Crângași.

Au fost respectate standardele impuse pentru investițiile din ultimii 4 ani, în unitățile de învățământ din Sectorul 6: amenajări cu materiale de calitate, echipamente de ultimă generație și dotări de top, asigurând astfel un mediu sigur și primitor pentru preșcolari.

Construcția grădiniței a fost finalizată în mai puțin de un an și jumătate, iar valoarea investiției este de aproximativ 12,4 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Banca Națională a Moldovei anunță că locuitorii Găgăuziei nu vor putea folosi cardurile rusești MIR promise de guvernatorul regiunii
Banca Națională a Moldovei anunță că locuitorii Găgăuziei nu vor putea folosi cardurile rusești MIR promise de guvernatorul ...
Banca Naţională a Republicii Moldova (BNM) a transmis vineri că utilizarea cardurilor ruseşti Mir prin intermediul infrastructurii de plăţi de pe teritoriul Republicii Moldova este fizic......
Italia urmează să primească muncitori emigranți din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia
Italia urmează să primească muncitori emigranți din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia
Italia urmează să primească 300 de muncitori emigranţi din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia, care nu vor avea statutul ...
MAE recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Iran, Israel, Liban și Palestina, din cauza riscurilor de securitate din regiune
MAE recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Iran, Israel, Liban și Palestina, din cauza riscurilor de ...
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita orice călătorie ...
Franța vrea să reia mineritul de cupru și să accelereze proiectele în domeniul energiei geotermale
Franța vrea să reia mineritul de cupru și să accelereze proiectele în domeniul energiei geotermale
Franţa intenţionează să adopte măsuri care să permită relansarea mineritul de cupru şi să accelereze proiectele ...