Prima mașină electrică Xiaomi va costa mai puțin de 70.000 de euro

Lei Jun, CEO-ul Xiaomi, a anunțat astăzi că primul vehicul electric al companiei, SU7, va avea un preț sub 500.000 de yuani (cca. 65.000 de euro).
Robert Stan - lun, 25 mart. 2024, 17:49
Prima mașină electrică Xiaomi va costa mai puțin de 70.000 de euro

Șeful Xiaomi a anunțat că primul vehicul electric al firmei sale își propune să fie „cea mai arătoasă, mai ușor de condus și mai inteligentă mașină” cu un preț sub 500.000 de yuani (cca. 65.000 de euro), catalogul de comenzi urmând să fie deschis în această săptămână.

Compania chineză va anunța joi lista completă de prețuri și va începe să preia comenzi pentru vehiculul electric SU7, al cărui nume este o prescurtare a „Speed Ultra 7”. Anunțul directorului Xiaomi, Lei Jun, făcute pe contul său oficial de Weibo, marchează primul moment în care un oficial al companiei menționează o idee despre prețul modelului.

Atenția publicului a crescut major după ce modelul SU7 a fost dezvăluit în decembrie, iar compania a anunțat că își propune să devină unul dintre primii cinci producători de mașini electrice din lume.

Deocamdată, pe site-ul Xiaomi din România este menționat doar faptul că este vorba despre „un sedan futurist” și că acesta este dotat „cu funcții inteligente de conducere autonomă” având o „autonomie maximă de până la 668 km”. Același site notează că „mai multe informații suplimentare precum și despre versiunea SU7 MAX vor fi disponibile în curând”.

De asemenea, mașina va oferi o „integrare completă” pentru smartphone, iar „sistemul dedicat Xiaomi Vela asigură compatibilitatea deplină cu dispozitivele IoTa, în timp ce Xiaomi HyperOS controlează discret mediile de la bordul mașinii”.

Versiunea de bază, cu tracțiune spate pune la dispoziția șoferului „o accelerație impresionantă de 0-100 în 5,28s și o autonomie de până la 668 km. (…) Motorul de 299 cai putere și cuplul maxim de 400 Nm oferă o experiență de neuitat. Viteza maximă este de 210 km/h, iar distanța de frânare la 100-0 km/h este de doar 35 metri și jumătate, evidențiind siguranța și eficiența acestui model inovator”, notează cei de la Xioami pe site-ul din România.

În schimb, în China, nu mai puțin de 76 de magazine Xiaomi din 29 de orașe au expus mașina. Compania chineză a încărcat și aplicația „Xiaomi Car” în magazinele de aplicații pentru telefoane inteligente.

Conform Reuters, Xiaomi SU7 va fi disponibil în două versiuni – una cu o autonomie de până la 668 km și alta cu până la 800 km. Prin comparație, Model S de la Tesla are o autonomie de până la 650 km.

Xiaomi, al cincilea producător de telefoane inteligente din China, a decis să își diversifice oferta de produse cu vehicule electrice la fel ca alte companii din domeniul tehnologiei precum Huawei sau Baidu. Prin comparație, concurentul american Apple a abandonat la începutul acestui an faimosul proiect „Titan” care trebuia să aibă drept rezultat o mașină electrică inteligentă.

Citește și:
– Prima maşină electrică Xiaomi. Acţiunile companiei chinezeşti cresc semnificativ după anunţarea datei la care vor începe livrările

Te-ar mai putea interesa și
Reorganizarea Ministerului Finanţelor, ANAF, ONPCSB şi ANRP, aprobată de Guvern
Reorganizarea Ministerului Finanţelor, ANAF, ONPCSB şi ANRP, aprobată de Guvern
Executivul a aprobat joi reorganizarea Ministerului Finanţelor, ANAF, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea......
Germania nu va furniza Ucrainei noi sisteme Patriot
Germania nu va furniza Ucrainei noi sisteme Patriot
Ministrul german al apărării Boris Pistorius a declarat joi că ţara sa nu poate furniza Ucrainei încă un sistem antiaerian ...
Iacob, JTI: Bulgaria, a doua sursă a ţigărilor de contrabandă
Iacob, JTI: Bulgaria, a doua sursă a ţigărilor de contrabandă
Bulgaria a devenit a doua sursă a ţigărilor de contrabandă deoarece preţul este mult mai mic decât în ţara noastră, ...
Guvernul a aprobat recunoaşterea reciprocă între România şi SUA a perioadelor de muncă şi dreptului la pensie
Guvernul a aprobat recunoaşterea reciprocă între România şi SUA a perioadelor de muncă şi dreptului la pensie
Guvernul a aprobat joi, prin hotărâre, recunoaşterea reciprocă între România şi Statele Unite ale Americii ale perioadelor ...