1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Electrica intră la Bursă. Ce preţuri estimează brokerii

În 4 iulie se vor face primele tranzacţii cu acţiuni Electrica la Bursa de Valori Bucureşti şi cu certificate GDR la Bursa din Londra. Potenţialul de câştig este de cel puţin 21%, în următoarele 12 luni, pentru investitorii mici care au luat acţiuni cu discount, potrivit estimărilor brokerilor consultaţi de ECONOMICA.NET

03 iul, 2014 | ECONOMICA.net

Prețul-țintă calculat de analiştii Casei de brokeraj Tradeviile pentru următoarele 12 luni este 12,66 lei/acțiune, ceea ce implică un potențial de creștere de 15% față de prețul stabilit pentru ofertă, 11 lei/acțiune.

Pentru cei care au subcris pe tranșa cu discount, la 10,45 lei, potențialul de creștere este 21%.

Vezi toate articolele despre LISTARE ELECTRICA

BT Securities a calculat înainte de încheierea IPO Electrica "un preţ just" de 13,95 lei/acţiune. Evaluarea a fost făcută prin două metode: „evaluare relativă” (comparaţia cu performanţele acţiunilor altor 20 de companii europene similare) şi prin suma părţilor (suma valorilor filialelor).

O evaluare mai conservatoare conduce la un preţ ţintă de 12,52 lei / acţiune, după calculele analiştilor de la Prime Transaction, care au folosit o altă metodă (Discounted Cash Flows, actualizarea fluxurilor viitoare).

"Ne așteptăm ca acțiunile Electrica să se înscrie în tiparul sezonier al companiilor de utilități, cu o perioadă de creștere mai susținută în iarnă-primăvară, în anticiparea dividendului”, conchide Georgiana Androne, de la Tradeville.

 Mai citeşte şi:

Acţiunile Electrica se vor vinde la cel mult 14,2 lei/titlu, în primul an de la listarea la Bursă - analiştii

Privatizarea anului. Primele pariuri pe preţul acţiunilor Electrica la Bursă

Privatizarea anului: Statul vinde Electrica cu 11, maxim 13,5 lei pe acţiune. Vrea 2 mld. lei pe 51% din firmă


Depozitarul Central anunta ca, in data de 2 iulie 2014, in sistemul RoClear s-a inregistrat cea mai mare valoare decontata de la înfiinţarea institutiei, de peste 1,881 miliarde de lei, recordul anterior fiind cel aferent IPO Romgaz de peste 1,213 miliar de de lei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO