Primăria Bucureşti nu susţine proiectul „Marii grădini centrale” a Bucureştiului

Primăria Capitalei precizează că nu se poate implica, din punct de vedere administrativ şi legal, în susţinerea proiectului ''Marii grădini centrale'' a Bucureştiului, deoarece zona din jurul Palatului Parlamentului este proprietatea statului, aflându-se în administrarea Camerei Deputaţilor.
Economica.net - mar, 23 aug. 2016, 17:43
Primăria Bucureşti nu susţine proiectul

„Spaţiul verde situat între construcţia denumită ‘Casa Poporului’ şi gardul de beton dinspre b-dul Libertăţii, sector 5, reprezintă o secţiune din imobilul înscris în Cartea Funciară nr. 226.904, proprietate a statului român, aflat în administrarea Camerei Deputaţilor, fiind înscris în anexa 29 a Hotărârii de Guvern nr.1.705/ 29.11.2006 privind aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, la poziţia 35.247. Având în vedere cele expuse mai sus, Primăria Municipiului Bucureşti nu se poate implica, din punct de vedere administrativ şi legal, în susţinerea acestui proiect”, a informat PMB, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Primăria Capitalei menţionează că poate face demersuri în acest sens doar dacă actualul proprietar transferă Municipalităţii acest teren şi numai în urma unei dezbateri publice care să ofere bucureştenilor posibilitatea de a se exprima în legătură cu acest proiect.

Pe 22 august, vicepreşedintele PNL Bucureşti Ovidiu Raeţchi le-a transmis scrisori deschise primarului Capitalei, Gabriela Firea, şi consilierilor generali prin care le solicita să susţină proiectul „Marii grădini centrale” a Bucureştiului.

„Vă adresez această scrisoare deschisă pentru a vă propune în mod public să vă asumaţi şi să susţineţi proiectul ‘Marii grădini centrale’ a Bucureştiului, care presupune ca zona din jurul Palatului Parlamentului să fie redată cetăţenilor prin integrarea sa într-un circuit verde care să cuprindă Casa Academiei şi Parcul Izvor. Având în vedere demersurile juridice complicate în această direcţie, dar şi necesitatea de a amenaja şi împăduri zona, este esenţial ca acest proiect să fie demarat urgent dacă dorim ca zidurile Parlamentului să fie înlăturate concomitent cu inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului. Cu siguranţă, punerea în practică a acestei idei ar rezolva o serie de probleme pe care le are Bucureştiul la ora actuală”, afirma Raeţchi.

Liberalul argumenta că Bucureştiul este una dintre capitalele europene cu cele mai puţine spaţii verzi pe cap de locuitor şi un oraş „campion la poluare”, susţinând că „Marea grădină centrală” ar integra nu mai puţin de 35 de hectare în circuitul verde al Capitalei.

Potrivit liberalului, acest proiect ar asigura un spaţiu semnificativ pentru evenimente culturale şi de divertisment, iar traficul nu ar mai fi blocat.

„Oriunde în Occident, Parlamentul nu este izolat de restul oraşului, iar localnicii, turiştii se pot plimba nestingheriţi în proximitatea sa”, mai preciza deputatul PNL.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
CFR Călători măreşte preţurile la bilete, de la 1 iulie
CFR Călători măreşte preţurile la bilete, de la 1 iulie
CFR Călători măreşte preţurile la biletele de tren de la 1 iulie, astfel că o călătorie Bucureşti - Constanţa, de exemplu, la clasa a 2-a, va costa 67 de lei cu IR, de la 55,7 lei, iar......
Primul dezvoltator imobiliar care anunță că pleacă din România din cauza problemelor urbanistice din București
Primul dezvoltator imobiliar care anunță că pleacă din România din cauza problemelor urbanistice din București
Dezvoltatorul spaniol Gran Via, prezent pe piața din România de 15 ani, a decis să nu mai investească în imobiliare ...
Germania avertizează că o posibilă plafonare a preţului petrolului rusesc nu este iminentă
Germania avertizează că o posibilă plafonare a preţului petrolului rusesc nu este iminentă
Germania şi alte state membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat o serie de îngrijorări cu privire la o plafonare a ...
Franţa spune că UE va adopta un impozit minim pe companii cu sau fără Ungaria
Franţa spune că UE va adopta un impozit minim pe companii cu sau fără Ungaria
Statele membre UE lucrează la modalităţi alternative pentru a implementa un impozit minim de 15% pentru multinaţionale, ...