Primăria Capitalei: Centura București nu este administrată de municipalitate

Primăria Capitalei a transmis joi, că Centura Bucureştiului nu este administrată de municipalitate, ci de Ministerul Transporturilor, iar în ultimii doi ani primarul Gabriela Firea a cerut de mai multe ori Guvernului să transfere şoseaua de centură în subordinea primăriei, potrivit Digi24.ro. 
Economica.net - joi, 02 aug. 2018, 15:00
Primăria Capitalei: Centura București nu este administrată de municipalitate

Într-un răspuns preliminar, Guvernul a constatat că acest demers ar duce la pierderea fondurilor europene accesate deja de Ministerul Transporturilor.

Primăria Capitalei spune, într-un comunicat de presă transmis joi, după ce a fost „acuzată că nu ia măsurile necesare pentru realizarea Centurii Capitalei”, că încă de la preluarea mandatului de către Gabriela Firea, aceasta a solicitat în repetate rânduri Guvernului transferul Centurii Capitalei în administrarea Primăriei Capitalei, astfel încât modernizarea acesteia să poată fi făcută în cel mai scurt timp.

În acest scop, Firea a avut nenumărate întâlniri cu premierii României pentru a soluţiona această problemă care are efecte atât asupra traficului din Bucureşti, cât şi asupra celui din judeţul Ilfov, potrivit Digi24.ro.

Aceeaşi sursă spune că s-au analizat demersurile de preluare a Centurii Capitalei cu scpecialişti din domeniu transporturilor, astfel că s-a stabilit că autoritatea locală poate să preia, să finalizeze şi să administreze Centura, care este inclusă în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, un document strategic al Municipiului Bucureşti, realizat sub egidă BERD.

De asemenea, primarul general a solicitat crearea de grupuri de lucru formate din specialişti ai Ministerului Transporturilor, ai CNAIR şi ai PMB pentru a identifică soluţiile tehnice necesare finalizării acestui obiectiv.

Te-ar mai putea interesa și
A fost instalată în larg platforma de producție a gazelor Ana, prima platformă construită și instalată în Marea Neagră românească în ultimii 30 de ani (VIDEO)
A fost instalată în larg platforma de producție a gazelor Ana, prima platformă construită și instalată în Marea Neagră ...
Black Sea Oil & Gas SA împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL şi Gas Plus Dacia SRL, anunță finalizarea instalării platformei de producţie gaze naturale Ana,......
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 22.09.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 22.09.2021
Euro începe ziua aproape de maximul istoric în faţa leului.
Cîţu: Situaţia politică în care ne aflăm nu afectează traiectoria deficitului bugetar
Cîţu: Situaţia politică în care ne aflăm nu afectează traiectoria deficitului bugetar
Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că actuala situaţie politică internă nu afectează traiectoria deficitului ...
SsangYong a primit trei oferte de preluare
SsangYong a primit trei oferte de preluare
Aflată în insolvență, compania coreeană SsangYong Motor Co. are trei oferte de preluare. Noul proprietar va fi anunțat ...