Primăria Capitalei anunță că în februarie se reiau lucrările la marile proiecte de investiții. „Continuăm la Doamna Ghica și Prelungirea Ghencea”

În luna februarie vor începe lucrările la marile proiecte de investiții, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții Primăriei Municipiului București (PMB). Ei au dat asigurări că vor fi continuate lucrările la Pasajul Doamna Ghica și Prelungirea Ghencea, unde șantierele sunt acum oprite.
Anemona Andone - lun, 25 ian. 2021, 19:21
Primăria Capitalei anunță că în februarie se reiau lucrările la marile proiecte de investiții.

„Lucrările de la Pasajul Doamna Ghica si Prelungirea Ghencea vor fi continuate, însă, deocamdată, șantierele sunt oprite, atât din cauza condițiilor meteo nefavorabile, cât și din cauza faptului că există o poprire a conturilor Primăriei Capitalei – ceea ce înseamnă că, pentru moment, nu se pot face plăți și nu se pot realiza investiții”, au răspuns reprezentanții PMB la o solicitare a ECONOMICA.NET.

Ei au mai spus că Primăria Capitalei caută soluții financiare pentru rezolvarea acestei situații.

„Se va realiza un buget foarte clar și realist, PMB va solicita Ministerului de Finanțe eșalonarea datoriilor existente și ridicarea pragului de îndatorare astfel încât să se poată realiza împrumuturi mai mari pe termen mediu și lung. Datoriile curente ale Primăriei Capitalei sunt de 2,5 miliarde lei„, au adăugat reprezentanții municipalității.

Potrivit lor, așa cum a declarat public primarul general, Nicușor Dan, „prioritatea lunii ianuarie este elaborarea bugetului și a programului de investiții pentru anul acesta și pentru anii următori. În luna februarie se va începe operaționalizarea marilor lucrări de investiții pe care bucureștenii le așteaptă”.

Reprezentanții PMB au detaliat și stadiul lucrărilor pe cele două șantiere mari din Capitală: „progresul fizic al lucrărilor de la Pasajul Doamna Ghica este de aproape 50%, conform raportărilor consultantului proiectului. Menționăm că tablierul metalic reprezintă 50% din lucrare. Progresul fizic al lucrărilor de la Prelungirea Ghencea este de 3%. Au fost executate lucrări doar pe sectorul Strada Brașov- Râul Doamnei”.

De ce nu sunt plătiți angajații unor companii municipale?

ECONOMICA.NET a relatat încă de la finele anului trecut despre șantierele abandonate de la Doamna Ghica și Prelungirea Ghencea. Tot atunci, am solicitat PMB lămuriri cu privire la situația angajaților Trustului de Clăridi Metropolitane (TCM) care lucrau pe cele două șantiere și nu își mai primiseră salariile de câteva luni. 

În răspunsul trimis săptămâna aceasta, reprezentanții municipalității au spus: „referitor la salariile angajaților din companiile municipale, au fost plătite pentru patru dintre acestea cu restanțe salariale mai vechi. Nu s-au putut plăti salariile pentru Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, deoarece au venituri exclusiv pe capitolul de investitți, iar Primăria are conturile blocate pentru investiții. De asemenea, nu s-au plătit salariile pentru Compania Municipală Managementul Transportului, deoarece nu are contract cu Primăria”.

Citește și: 

Coșmar pentru bucureșteni: Șantierele de la Doamna Ghica și Prelungirea Ghencea, abandonate. Muncitorii nu și-au primit banii de trei luni

Inițiativa Prelungirea Ghencea: Pe o distanță de aproximativ 2 km există cel puțin 14 gropi și 6 treceri de pietoni nesemnalizate FOTO

Te-ar mai putea interesa și
Uniunea Europeană a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din Italia spre Australia
Uniunea Europeană a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din Italia spre Australia
Uniunea Europeană s-a folosit pentru prima dată de interdicţia de export de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru a opri transferul din Italia spre Australia a 250.000 de doze de ser de la...
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
O cantitate estimată la 931 milioane de tone de alimente sau 17% din totalul alimentelor puse la dispoziţia consumatorilor ...
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Un număr din ce în ce mai mare de bucureșteni folosesc AmParcat, cea mai rapidă, civilizată și ușoară metodă ...
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 461,2 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...