Primaria Capitalei va demara un audit tehnico-financiar la Arena Naţională

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunţat vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că va începe un audit tehnico-financiar la Arena Naţională.
Economica.net - vin, 15 ian. 2016, 09:36
Primaria Capitalei va demara un audit tehnico-financiar la Arena Naţională

‘Încercăm să găsim o soluţie pentru a putea folosi stadionul. La ora aceasta, singura soluţie care pare rezonabilă este ca toate activităţile să se desfăşoare cu acoperişul strâns. Vom vedea dacă se va putea obţine aviz în aceste condiţii. Dacă nu vom obţine avizul nici în aceste condiţii, va trebui să demontăm acoperişul retractabil. Acest lucru înseamnă că trebuie să cheltuim bani publici pentru a repara o prostie făcută de fosta administraţie. Din punctul meu de vedere s-a produs un prejudiciu. Voi demara un audit tehnico-financiar care să aducă lumină în acest dosar’, a scris Sava.

Edilul precizează că materialul din care este făcut acoperişul nu este omologat în România.

‘În acest moment suntem în situaţia în care nu putem primi avizul ISU pentru desfăşurarea de activităţi sportive şi culturale. Materialul din care este făcut acoperişul nu este omologat în România şi, momentan, nu putem şti dacă se va putea omologa sau nu printr-un act normativ. Avem un caz tipic de gestiune proastă a banului public şi de management defectuos. Am aruncat banii pe apa sâmbetei. Fosta administraţie a construit un stadion fără să ţină cont de normele în vigoare la data respectivă. Fac precizarea că, dacă se respectau normele în vigoare la acea dată, acest acoperiş nu trebuia construit în forma în care este acum. Nu ştim dacă acest material va fi sau nu omologat’, a arătat edilul Capitalei.

El a menţionat că acoperişul mobil a fost făcut fără autorizaţie.

‘Vreau să lămuresc public de ce s-a ajuns în această situaţie şi cum cel mai scump stadion din România nu poate primi aviz ISU. Contractul iniţial semnat pentru realizarea modernizării stadionului prevedea un acoperiş fix, din tablă. Pentru acest proiect au fost obţinute toate avizele necesare, inclusiv pe cel de la IGSU. Au început lucrările de modernizare, iar pe parcurs a apărut ideea schimbării formei de acoperiş. S-a ajuns astfel ca acoperişul să fie făcut mobil. În acel moment, trebuia schimbat proiectul şi obţinut avizul ISU pe noua formă de acoperiş. Acest lucru nu s-a întâmplat. Acoperişul a fost făcut fără autorizaţie’, a mai spus Sava.

Conform acestuia, contractul a fost mărit pentru realizarea acestui acoperiş, iar între timp au fost semnate două acte adiţionale în valoare totală de 200 milioane de lei.

‘Primul act adiţional prevedea suma de 84 de milioane lei, iar al doilea suma de 112 de milioane de lei, ambele fiind semnate înainte de desfăşurarea finalei Cupei UEFA. La finalul lucrărilor de construire, deşi se ştia că stadionul nu va putea primi avizul de la IGSU, din cauza faptului că materialul din care este construit acoperişul nu este omologat în România, fosta administraţie a decis totuşi să semneze recepţia lucrărilor. Astfel, în lipsa reprezentanţilor ISU, a fost semnat procesul verbal de recepţie şi a fost făcută şi plata către constructor’, a mai spus primarul general interimar.

Te-ar mai putea interesa și
Tranzacție pe piața jocurilor de noroc. Familia Ghețu și un holding din Cipru se asociază pentru a prelua șapte companii din domeniu
Tranzacție pe piața jocurilor de noroc. Familia Ghețu și un holding din Cipru se asociază pentru a prelua șapte companii ...
Emma Gamma Limited, un holding din Cipru cu participații în firme care furnizează activități de pariuri și jocuri de noroc și familia Ghețu vor să cumpere împreună șapte companii active......
Cotele de TVA se majorează de anul viitor, cu implicaţii în sectoarele alimentar şi real estate – consultanţi
Cotele de TVA se majorează de anul viitor, cu implicaţii în sectoarele alimentar şi real estate – consultanţi
- O serie de noutăţi legislative în domeniul TVA vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023 ca urmare a modificării ...
Chnezii estimează vânzarea a 6 milioane de vehicule electrice în acest an pe piața internă
Chnezii estimează vânzarea a 6 milioane de vehicule electrice în acest an pe piața internă
Un număr record de şase milioane de automobile electrice ar urma să fie vândute în acest an în China, pe fondul majorării ...
Românii au început să pună bani deoparte pentru zile negre – sondaj
Românii au început să pună bani deoparte pentru zile negre – sondaj
Aproximativ 50% dintre români apreciază că situaţia lor financiară s-a înrăutăţit faţă de anul trecut, iar 38% ...