1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 32 º

News

Primăria Capitalei vrea să amenajeze spaţii speciale pentru graffiti

Primăria Capitalei vrea să amenajeze în parcuri sau în anumite zone spaţii speciale pentru cei care practică arta graffiti, a declarat, miercuri, primarul Gabriela Firea, precizând că nu este împotriva acestor inscripţii şi desene, dar nu i se pare normal ca oraşul să aibă clădiri patrimoniu "pline de graffiti”, iar aceste trebuie curăţate imediat.

08 mar, 2017 | News.ro

"Am şi eu un băiat tânăr, are prieteni care agrează acest mod de a se exprima şi nu sunt împotriva lor. De aceea, am discutat cu domnul director de la ALPAB şi cu alţi colegi de-ai mei pentru a organiza în parcuri sau în anumite zone posibilitatea de a-i lăsa pe tineri să se exprime, să deseneze graffiti. Dar sunt total împotriva graffiti-ului de pe clădirile monument, de pe clădirile patrimoniu, de pe clădirile istorice. Şi, din nefericire, în acest moment, nu s-au luat măsuri. Sunt clădiri patrimoniu în Capitală pline de graffiti. Nu este normal, trebuie curăţate imediat, iar cei care vor să se exprime în această manieră, o pot face - şi chiar îi încurajăm - în locurile special amenajate", a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei. a precizat că a discutat cu organizaţii ale tinerilor, care s-au declarat interesate de subiect şi au spus că vor să organizeze competiţii de graffiti.

"O vom face organizat, civilizat, fără să dăuneze aspectului oraşului şi fără să urâţim clădirile de patrimoniu, clădirile istorice, pe care, dimpotrivă, trebuie să le punem în valoare, nu să le ştirbim din frumuseţe şi din prestanţă", a subliniat primarul.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO