Primăria Capitalei vrea să cumpere încă 200 de tramvaie de 36 metri

Primăria Municipiului București (PMB) ar putea să demareze anul acesta procedura de achiziție a încă 200 de tramvaie de 36 metri lungime, potrivit informațiilor furnizate ECONOMICA.NET de către reprezentanții municipalității. Noile tramvaie ar urma să fie livrate în baza unui acord cadru încheiat pe patru ani.
Anemona Andone - mar, 08 mart. 2022, 22:09
Primăria Capitalei vrea să cumpere încă 200 de tramvaie de 36 metri

„Prin poziția bugetată privind se dorește demararea unei noi proceduri pentru încheierea unui acord cadru pe o durată de 4 ani, fără nicio legatură cu contractul de furnizare 100 tramvaie nr. 66/11.05.2021, încheiat cu Asocierea ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI SA (lider) – CRRC QINGDAO SIFANG CO., LTD (asociat)”, au explicat reprezentanții PMB.

În legătură cu viitoare achiziție a încă 200 de tramvaie, reprezentații PMB au menționat că „obiectivul a fost propus cu suma de un milion lei pentru valoarea creditelor bugetare (în proiectul de buget al PMB pe 2022 – n.r.) în vederea posibilității demarării procedurii de achiziție anul acesta și până la stabilirea unui grafic de livrare propus pentru procedură”.

Potrivit estimărilor din noiembrie 2021 ale viceprimarului Capitalei Stelian Bujduveanu, tramvaiele de la Astra ar urma să circule în București chiar de luna viitoare.

 

Amintim că, după mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală a fost semnat pe 11 mai 2021. Primarul general Nicușor Dan anunța atunci că primul tramvai de la Arad urma să ajungă la București în august 2022.

Tramvaiele noi vor circula pe 8 linii

„Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu începând cu anul 2022 și vor putea fi folosite de bucureșteni pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55”, a declarat Adrian Criț, director general Societatea de Transport București, cu ocazia semnării contractului pentru mult-așteptata achiziție.

Pe traseele menționate, tramvaiele noi vor circula cu o viteză sporită, asigurându-se totodată o semaforizare cu prioritate pentru transportul public de călători. Tramvaiele vor fi echipate cu sisteme IT – de informare călători (audio și video), supraveghere video, sistem de numărare călători, Wi-Fi și sistem de comunicare on-line.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina va cere NATO acelaşi nivel de asistenţă antiaeriană de care beneficiază Israelul
Ucraina va cere NATO acelaşi nivel de asistenţă antiaeriană de care beneficiază Israelul
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi seara, în discursul său cotidian către populaţie, că va solicita o reuniune a Consiliului Ucraina-NATO pentru a obţine mai multă......
Mărcile de lux au probleme cu chinezii care returnează produsele achiziţionate
Mărcile de lux au probleme cu chinezii care returnează produsele achiziţionate
În luna noiembrie 2023, cu prilejul Zilei Celibatarilor, cea mai importantă zi de cumpărături din China, mărcile de ...
Allview Solar Energy finalizează un proiect fotovoltaic de 1,3 MW în Drobeta-Turnu Severin
Allview Solar Energy finalizează un proiect fotovoltaic de 1,3 MW în Drobeta-Turnu Severin
Visual Fan, companie listata la Bursa de Valori București și deținătoarea brandului Allview, anunță finalizarea cu ...
Cod galben de vijelii şi averse torenţiale în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi sud-estul Transilvaniei. Vremea se va răci în întreaga ţară
Cod galben de vijelii şi averse torenţiale în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi sud-estul Transilvaniei. Vremea se ...
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar ...