Primăria Capitalei vrea să transforme pavilionul central al Romexpo în sală pentru activităţi culturale şi sportive

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, miercuri, o hotărâre prin care solicită transmiterea Romexpo din domeniul public al statului şi administrarea RA-APPS-SAIFI în administrarea CGMB, în vederea amenajării unei zone dedicată activităţilor culturale, educative şi sportive.
Economica.net - mie, 19 iul. 2017, 14:07
Primăria Capitalei vrea să transforme pavilionul central al Romexpo în sală pentru activităţi culturale şi sportive

Proiectul a fost adoptat cu 48 de voturi pentru şi o abţinere.

În debutul şedinţei, primarul general, Gabriela Firea, a declarat că PMB doreşte amenajarea pavilionului central de la Romexpo sub forma unei săli multifuncţionale pentru concerte şi evenimente sportive, cu o capacitate de 15.000 locuri.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, se arată că în Capitală se înregistrează un deficit major de zone destinate activităţilor din domeniul cultural, educativ şi sportiv.

‘În acest sens, municipiul Bucureşti a identificat, ca oportunitate de realizare a unei zone care să ofere posibilitatea organizării activităţilor culturale, educative şi sportive, imobilul Romexpo din B.dul Mărăşti, nr. 65-67, fiiind o clădire amplasată într-o zonă uşor accesibilă care se pretează pentru realizarea activităţilor de agrement’, prevede documentul.

Terenul aferent imobilului menţionat se află în proprietatea statului, cu drept de proprietate asupra construcţiilor SC Romexpo SA, dreptul de administrare al terenului fiind al RA-APPS-SAIFI, drept de folosinţă, sarcini pe o perioadă de 49 de ani – Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Suprafaţa măsurată a terenului este de circa 309.704 mp.

Se menţionează că Municipiul Bucureşti a încheiat pe o perioadă de patru ani, în scopul colaborării în vederea organizării de activităţi specifice de interes public local (cultural, educativ şi sportiv), un protocol de parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Primarul general a declarat pe 23 noiembrie, cu prilejul semnării protocolului respectiv, că PMB vrea să amenajeze Pavilionul A al Romexpo ca o sală polivalentă, suma necesară în acest caz fiind estimată la 30 de milioane de euro.

‘Primul proiect comun al PMB, Primăriei sectorului 1 şi Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) va fi amenajarea Pavilionului A al Romexpo ca o sală polivalentă. În această sală (…) vor putea să se amenajeze 15.000 de locuri, de asemenea vestiare, săli de conferinţe, loje şi tot ceea ce este necesar ca şi infrastructură într-o sală polivalentă pentru a putea fi acreditată la nivel european. După acest obiectiv, împreună vom realiza şi altele. De asemenea, întreg spaţiul Romexpo va fi reamenajat şi va fi şi un obiectiv turistic. Am discutat în ceea ce priveşte mobilitatea. Şi căile de acces şi mijloacele de transport vor fi, de asemenea, aduse la nivelul noii clădiri care va fi amenajate aici, în mijlocul Romexpo, ca o sală polivalentă’, a precizat Firea.

Firea a menţionat la momentul respectiv că propunerea PMB este ca sala să poarte numele Nadia Comăneci, iar preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a fost de acord.

Te-ar mai putea interesa și
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Gospodăriile din Budapesta au plătit în august cel mai scăzut preţ la energie electrică în rândul capitalelor din UE, a anunţat miercuri Autoritatea de reglementare în domeniul energiei şi......
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național
Un număr de 25.753 de locuri de muncă erau disponibile la nivel naţional, miercuri, în evidenţele Agenţiei Naţionale ...
Comisia Europeană va sfătui statele membre cum sa-și protejeze cetățenii de scumpirea utilităților, fără ca să încalce reglementările UE
Comisia Europeană va sfătui statele membre cum sa-și protejeze cetățenii de scumpirea utilităților, fără ca să ...
Comisia Europeană elaborează orientări privind măsurile pe care le pot lua statele membre UE pentru a gestiona problema ...
Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are bani să suporte creșterea subvenției la căldură, dar că e posibil să nu poată să facă asta
Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are bani să suporte creșterea subvenției la căldură, dar că e posibil ...
Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că, dacă va creşte preţul gigacaloriei, sunt bani pentru majorarea subvenţiei, ...