Primăria Capitalei vrea să transforme pavilionul central al Romexpo în sală pentru activităţi culturale şi sportive

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, miercuri, o hotărâre prin care solicită transmiterea Romexpo din domeniul public al statului şi administrarea RA-APPS-SAIFI în administrarea CGMB, în vederea amenajării unei zone dedicată activităţilor culturale, educative şi sportive.
Economica.net - mie, 19 iul. 2017, 14:07
Primăria Capitalei vrea să transforme pavilionul central al Romexpo în sală pentru activităţi culturale şi sportive

Proiectul a fost adoptat cu 48 de voturi pentru şi o abţinere.

În debutul şedinţei, primarul general, Gabriela Firea, a declarat că PMB doreşte amenajarea pavilionului central de la Romexpo sub forma unei săli multifuncţionale pentru concerte şi evenimente sportive, cu o capacitate de 15.000 locuri.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, se arată că în Capitală se înregistrează un deficit major de zone destinate activităţilor din domeniul cultural, educativ şi sportiv.

‘În acest sens, municipiul Bucureşti a identificat, ca oportunitate de realizare a unei zone care să ofere posibilitatea organizării activităţilor culturale, educative şi sportive, imobilul Romexpo din B.dul Mărăşti, nr. 65-67, fiiind o clădire amplasată într-o zonă uşor accesibilă care se pretează pentru realizarea activităţilor de agrement’, prevede documentul.

Terenul aferent imobilului menţionat se află în proprietatea statului, cu drept de proprietate asupra construcţiilor SC Romexpo SA, dreptul de administrare al terenului fiind al RA-APPS-SAIFI, drept de folosinţă, sarcini pe o perioadă de 49 de ani – Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Suprafaţa măsurată a terenului este de circa 309.704 mp.

Se menţionează că Municipiul Bucureşti a încheiat pe o perioadă de patru ani, în scopul colaborării în vederea organizării de activităţi specifice de interes public local (cultural, educativ şi sportiv), un protocol de parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Primarul general a declarat pe 23 noiembrie, cu prilejul semnării protocolului respectiv, că PMB vrea să amenajeze Pavilionul A al Romexpo ca o sală polivalentă, suma necesară în acest caz fiind estimată la 30 de milioane de euro.

‘Primul proiect comun al PMB, Primăriei sectorului 1 şi Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) va fi amenajarea Pavilionului A al Romexpo ca o sală polivalentă. În această sală (…) vor putea să se amenajeze 15.000 de locuri, de asemenea vestiare, săli de conferinţe, loje şi tot ceea ce este necesar ca şi infrastructură într-o sală polivalentă pentru a putea fi acreditată la nivel european. După acest obiectiv, împreună vom realiza şi altele. De asemenea, întreg spaţiul Romexpo va fi reamenajat şi va fi şi un obiectiv turistic. Am discutat în ceea ce priveşte mobilitatea. Şi căile de acces şi mijloacele de transport vor fi, de asemenea, aduse la nivelul noii clădiri care va fi amenajate aici, în mijlocul Romexpo, ca o sală polivalentă’, a precizat Firea.

Firea a menţionat la momentul respectiv că propunerea PMB este ca sala să poarte numele Nadia Comăneci, iar preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a fost de acord.

Te-ar mai putea interesa și
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ceea ce a ajutat la moderarea deficitului de cont curent, informează......
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...