1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Primăria Iaşi va cumpăra 40 de autobuze second-hand, alocând 3,3 milioane de lei

Primăria Iaşi va cumpăra 40 de autobuze second-hand, care vor fi puse în circulaţie pe traseele tramvaielor unde vor fi deschise şantiere pentru modernizarea căii de rulare, municipalitatea alocând în acest sens 3,3 milioane de lei fără TVA.

09 aug, 2013 | Mediafax

Licitaţia pentru achiziţionarea celor 40 de autobuze second-hand este programată pentru 26 septembrie, fondurile necesare cumpărării mijloacelor de transport fiind suportate de către Primăria Iaşi.

Municipalitatea solicită firmelor care se vor înscrie la licitaţie ca autobuzele să fie fabricate după anul 1998, să aibă motor turbo-diesel, iar capacitatea să fie de 80 de persoane.

Totodată, primăria ieşeană cere ca "mijloacele de transport să fie dotate cu instalaţie de aer condiţionat, minim în cabina şoferului".

Licitaţia va fi coordonată de o comisie de evaluare a ofertelor înfiinţată la nivelul Primăriei, preşedinte al comisiei fiind desemnat actualul director tehnic al instituţiei, Dumitru Tomorug.

Câştigătorul licitaţiei are obligaţia să aducă autobuzele la Iaşi în termen de 30 de zile după semnarea contractului.

Cele 40 de autobuze, pentru achiziţionarea cărora municipalitatea a alocat suma de 3,3 milioane de lei fără TVA, vor fi puse în circulaţie pe traseele tramvaielor unde vor fi deschise şantiere pentru înlocuirea căii de rulare.

Anul trecut, Primăria Iaşi a mai achiziţionat 20 de autobuze second-hand, valoarea contractului ridicându-se la 1,5 milioane de lei.

Câştigătorul licitaţiei a fost o firmă din Bârlad, judeţul Vaslui, care avea sediul într-un apartament şi cifră de afaceri zero, presa ieşeană semnalând faptul că autobuzele respective au fost cumpărate la suprapreţ.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO