1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

News

De la berbeci la fotovoltaice. Primăria Roşiorii de Vede va construi o centrală electrică solară

Primăria oraşului Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, vrea să construiască o centrală electrică fotovoltaică, investiţie care ar putea să depăşească 4 milioane de euro.

24 iul, 2013 | Mediafax

Autorizaţia de înfiinţare a centralei fotovoltaice a fost acordată miercuri de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE).

Unitatea va avea o capacitate instalată de 2,84 MW, şi luând în considerare valoarea medie a investiţiei într-un MW, de 1,5 milioane euro, investiţia ar putea ajunge la 4,2 milioane euro.

Primarul din localitate Cristian Duica spune, însă, că valoarea proiectului certificată de studiul de fezabilitate este de circa 10 milioane de euro. "E valoare nelicitatp, la licitaţie probabil se va merge mai jos. Vrem să livrăm energie în reţea pentru a asigura iluminatul public. Panourile vor fi amplasate în încinta fostului CAP din localitate, unde se creşteau berbecuţi", a spus edilul , pentru ECONOMICA.NET

Energia regenerabilă acoperă aproximativ 8% din consumul final la nivel naţional. Investiţiile derulate în construcţia de unităţi de producţie a energiei verzi depăşesc 3 miliarde de euro, fiind realizate în principal de companii private.Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO