Update: Primăria Sectorului 6 își face serviciu propriu de ridicat mașini. Cine parchează unde nu trebuie va plăti cel puțin 500 de lei

Update: Consiliul Local Sector 6 a adoptat, în şedinţa de joi, Regulamentul de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar şi a celor abandonate.
Economica.net - joi, 18 feb. 2021, 12:21
Update: Primăria Sectorului 6 își face serviciu propriu de ridicat mașini. Cine parchează unde nu trebuie va plăti cel puțin 500 de lei

Hotărârea a fost adoptată cu 16 voturi pentru şi 9 abţineri.

Conform hotărârii, pentru activitatea de ridicare şi transport al vehiculelor fără stăpân şi abandonate se percep de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe: 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare şi 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport.

Pentru activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar se percep de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe: 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare; 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport; 30 lei, inclus TVA/zi/ vehicul, pentru depozitare.

Hotărârea vizează aprobarea Regulamentului de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, a celor staţionate neregulamentar, a vehiculelor parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoanele cu handicap şi a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public/privat al statului sau al subunităţii administrativ-teritoriale a Sectorului 6.

La solicitarea Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 şi/sau Brigăzii de Poliţie Rutieră, în baza dispunerii măsurii tehnico-administrativă de ridicare a vehiculului, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6/operatorul contractat va efectua operaţiunea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculului respectiv.

„E corect să-i amendăm pe cetăţeni, însă ar fi corect întâi să le oferim locuri de parcare. (…) V-aş propune ca, până să implementăm proiectul propriu-zis, adică până a le ridica cetăţenilor maşinile, să-i lăsăm două – trei luni, să avem o perioadă de informare”, a spus consilierul local PSD Simona Butacu.

Primarul Ciprian Ciucu a apreciat ideea de informare a cetăţenilor despre această iniţiativă.

Potrivit acestuia, cetăţenii cer măsuri, în contextul în care se parchează oriunde. „Nu mai vedem oraşul de maşini, spaţiul verde de maşini, nu mai avem loc de maşini, care sunt puse unde fiecăruia îi pică mai bine. Această situaţie de haos nu poate continua. Acest proiect vizează în special ridicarea maşinilor abandonate”, a precizat Ciprian Ciucu.

El a menţionat că sunt mii de maşini abandonate pe spaţiul public.

Primarul Sectorului 6 a subliniat că anul acesta vizează maşinile abandonate, dubele şi utilitarele cu care aceia care lucrează la firme vin acasă, în loc să le lase în garaj, precum şi vehiculele parcate pe spaţiul verde.

Știrea inițială

Primarul sectorului 6 al Capitalei, Cirpian Ciucu, anunță într-o postare pe facebook că a propus înființarea unui serviciu al municipalității pentru ridicarea și depozitarea mașinilor abandonate sau care sunt parcate pe spațiul verde. Taxa de ridicare ar putea fi de 300 de lei, cea de transport 200 de lei, iar cea de depozitare 30 de lei pe zi.

Iată fragmentul relevant din postarea primarului sectorului 6, cu mențiunea că tot de acolo am luat și fotografia care însoțește acest articol.

 „De asemenea, am mai propus Consiliului Local să înființăm un serviciu de ridicare a mașinilor abandonate pe spațiul public sau parcate complet aiurea.

Au fost probleme în trecut cu “hingherii de mașini” și de aceea nu vom apela firme/operatori privați ci vom înființa acest serviciu în cadrul Administrației Domeniului Public, care va colabora cu Poliția Locală. Tarifele sunt gândite pentru a acoperi costurile, astfel:  300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operațiunea de ridicare, 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport; 30 lei, inclus TVA/zi/ vehicul, pentru operaţiunea de depozitare.

Avem nevoie de acest serviciu în primul rând pentru a aplica politica de eliberare a spațiului public de mașini abandonate. De asemenea, acest serviciu ne va permite să intervenim rapid, cu forțe proprii, pentru a ridica mașinile care îngreunează salubrizarea străzilor!

Principalii “beneficiari” ai acestui serviciu vor fi aceia care parchează pe spațiul verde (sau “fost verde”), aceia care vin cu dubele, furgonetele și alte mașini de serviciu în cartiere și le parchează aiurea (cf. legii nu avem ce le face dacă parchează în parcări publice), cei care, prin locurile în care parchează în zone interzise dau dovadă de mare ne…, de nepăsare și lipsă de respect pentru spațiul public, vreau să spun.

Pentru cei de mai sus vom aplica politici de toleranță zero dar pentru restul cetățenilor vom aplica treptat astfel de politici pe măsură ce Primăria Municipiului București sau Primăria Sectorului 6 va oferi opțiuni de parcare”

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...