Primăria Voluntari cumpără 18 autobuze electrice, după ce a cumpărat zeci de autobuze second – hand

Anemona Andone - mie, 10 mart. 2021, 14:21
Primăria Voluntari cumpără 18 autobuze electrice, după ce a cumpărat zeci de autobuze second - hand

Primăria Voluntari cumpără 18 autobuze electrice, cu finanțare din fonduri europene, prin Programul Operational Regional – POR, potrivit unui anunț publicat miercuri, 10 martie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Cele 18 autobuze electrice vor fi dotate cu sisteme pentru încărcare lentă (7 autobuze de capacitate mică și 11 autobuze de capacitate medie). De asemenea, achiziția va include și 18 stații de încărcare rapidă (7 pentru autobuze de capacitate mică și 11 pentru autobuze de capacitate medie).

Achiziția se realizează în cadrul proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în Orașul Voluntari prin achiziția de autobuze electrice”, cod SMIS 123683.

Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), vor fi dotate cu facilităţi pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă, vor fi fără etaj, caroserie CE, fiind destinate transportului urban de călători.

Valoarea estimată a achiziției este de 36,97 milioane de lei, iar durata contractului este de 12 luni.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 12 aprilie 2021, acestea urmând a fi evaluate până pe 12 octombrie 2021.

În martie 2019, Serviciul Transport Voluntari a semnat un contract de 5,52 milioane de lei cu firma olandeză VDL Bus & Coach BV pentru livrarea a 50 de autobuze cu podea joasă.  De asemenea, compania de transport public din Voluntari intenționa să mai cumpere și alte autobuze second – hand.

Primele autobuze electrice din București, via Voluntari?

Și Primăria Capitalei a lansat două licitații pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, însă fără succes. O nouă licitație întârzie să apară, deși există finanțare asigurată din fonduri europene pentru autobuze electrice. Mai mult, actualul primar general a dat asigurări că va avea loc o nouă licitație, cu un buget mai mare pe fiecare autobuz, astfel încât să depună oferte și mari producători din Europa.

Rămâne de văzut dacă Primăria Voluntari va reuși să cumpere cele 18 autobuze electrice și le va introduce și pe rute care ajung în Capitală. Având în vedere întârzierile în organizarea unei licitații de către Primăria Capitalei, este posibil ca primele autobuze electrice care vor ajunge în București să fie cele din orașul Voluntari.

Orașe precum Cluj-Napoca, Craiova, Brașov, Alba Iulia și Sibiu au cumpărat autobuze electrice. De asemenea, Ministerul Lucrărilor Publice are în derulare mai multe licitații pentru furnizarea de autobuze electrice și în alte orașe din țară.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...