Primarul Constanţei, Radu Mazăre, reţinut de procurorii DNA

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). El va fi prezentat marţi ÎCCJ cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Economica.net - lun, 16 mart. 2015, 18:22
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, reţinut de procurorii DNA

Edilul a fost reţinut după mai multe ore de audieri într-un dosar deschis în urma unei reclamaţii din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

El a fost scos luni seară cu cătuşe la mâini din sediul DNA şi dus în arestul Poliţiei Capitalei, scrie Agerpres.

La ieşire, întrebat pentru ce a fost reţinut, Radu Mazăre a spus că pentru contracte la o televiziune la care el nu mai este acţionar.

Procurorii DNA au dispus luni reţinerea lui Radu Mazăre, primar al municipiului Constanţa, pentru trei infracţiuni de luare de mită, două de conflict de interese şi abuz în serviciu, dacă edilul a obţinut un folos necuvenit.

Potrivit unui comunicat al DNA, el va fi prezentat marţi Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Aceeaşi măsură s-a luat şi faţă de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv în altă cauză, pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Anterior, la venire la DNA, edilul a declarat că a fost chemat în legătură cu reclamaţia pe care i-a făcut-o Agenţia Naţională de Integritate şi şeful acesteia, Horia Georgescu, de incompatibilitate.

„Nu ştiu ce acuzaţii mi se vor aduce. A mai fost făcută o reclamaţie similară în 2009, a fost anchetată, atunci au spus că totul e în regulă, acum, probabil pe aceeaşi reclamaţie, vor fi aduse alte acuzaţii. (…) Are legătură cu faptul că TV Neptun şi ziarul Telegraf au câştigat nişte licitaţii, la ele fiind acţionar Strutinsky şi eu sunt acţionar cu Strutinsky la Hotelul Flora”, a afirmat Radu Mazăre, la intrare în sediul DNA, acesta având asupra sa o geantă.

Întrebat ce face cu bagajul, edilul Constanţei a spus că e pregătit pentru orice. „Sunt de zece ani pregătit pentru orice. (…) În viaţă e bine să fii pregătit pentru orice”, a susţinut el.

Referitor la faptul că la DNA se află şi şeful ANI, Radu Mazăre a arătat: „Eu ştiu ceva ce m-a învăţat viaţa. În viaţă dacă faci bine, bine primeşte, dacă faci rău, rău primeşti. Eu am făcut numai bine”.

Mazăre a spus, în glumă, că Arestului Capitalei i se mai zice acum ”beciul domnesc”, având în vedere ”lumea bună” aflată aici.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...