1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

News

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, reţinut de procurorii DNA

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). El va fi prezentat marţi ÎCCJ cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

16 mar, 2015 | ECONOMICA.net

Edilul a fost reţinut după mai multe ore de audieri într-un dosar deschis în urma unei reclamaţii din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

El a fost scos luni seară cu cătuşe la mâini din sediul DNA şi dus în arestul Poliţiei Capitalei, scrie Agerpres.

La ieşire, întrebat pentru ce a fost reţinut, Radu Mazăre a spus că pentru contracte la o televiziune la care el nu mai este acţionar.

Procurorii DNA au dispus luni reţinerea lui Radu Mazăre, primar al municipiului Constanţa, pentru trei infracţiuni de luare de mită, două de conflict de interese şi abuz în serviciu, dacă edilul a obţinut un folos necuvenit.

Potrivit unui comunicat al DNA, el va fi prezentat marţi Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Aceeaşi măsură s-a luat şi faţă de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv în altă cauză, pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Anterior, la venire la DNA, edilul a declarat că a fost chemat în legătură cu reclamaţia pe care i-a făcut-o Agenţia Naţională de Integritate şi şeful acesteia, Horia Georgescu, de incompatibilitate.

"Nu ştiu ce acuzaţii mi se vor aduce. A mai fost făcută o reclamaţie similară în 2009, a fost anchetată, atunci au spus că totul e în regulă, acum, probabil pe aceeaşi reclamaţie, vor fi aduse alte acuzaţii. (...) Are legătură cu faptul că TV Neptun şi ziarul Telegraf au câştigat nişte licitaţii, la ele fiind acţionar Strutinsky şi eu sunt acţionar cu Strutinsky la Hotelul Flora", a afirmat Radu Mazăre, la intrare în sediul DNA, acesta având asupra sa o geantă.

Întrebat ce face cu bagajul, edilul Constanţei a spus că e pregătit pentru orice. "Sunt de zece ani pregătit pentru orice. (...) În viaţă e bine să fii pregătit pentru orice", a susţinut el.

Referitor la faptul că la DNA se află şi şeful ANI, Radu Mazăre a arătat: "Eu ştiu ceva ce m-a învăţat viaţa. În viaţă dacă faci bine, bine primeşte, dacă faci rău, rău primeşti. Eu am făcut numai bine".

Mazăre a spus, în glumă, că Arestului Capitalei i se mai zice acum ''beciul domnesc'', având în vedere ''lumea bună'' aflată aici.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO