1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

News

Primarul din Ciugud, una dintre cele mai "tari" comune din România, ales cu 84% pentru al șaselea mandat. Fusese dat afară din PSD

Primarul comunei Ciugud Gheorghe Damian a fost reales cu 84% din voturi, potrivit agenției News.ro. Datorită ratei mari de absorbţie a fondurilor europene, la Ciugud, locuinţele au utilităţi, drumurile sunt asfaltate, există internet wireless şi şcoală ”smart”.

28 sep, 2020 | ECONOMICA.net

La Ciugud au fost 1.823 votanţi, rezultând o prezenţă la vot de 68.55%. Primarul în funcţie, Gheorghe Damian, a câştigat alegerile cu 84% din voturi (1.527 de voturi). Contracandidatul sau Cornel Petraşcu, din partea PMP, a obţinut 206 voturi.

PNL a anunţat înainte de alegerile locale că, din respect pentru performanţa administrativă a lui Damian, nu va propune un candidat la Ciugud, alegând să-l susţină pe primarul în funcţie. La începutul lui 2017, după ce câştigase al cincilea mandat la Primăria Ciugud, cu 85% din voturi, Damian a fost exclus PSD.

Comuna Ciugud este o excepție printre localitățile de acest nivel din România, și a fost prezentată drept un model de administrare în mai multe articole de presă. Așezarea care numără 3.000 de suflete, situată la 12 km de Alba Iulia, are drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole, internet gratuit în zonele publice, piste de biciclete, teren de golf, şi foloseşte energie eoliană şi panouri solare pentru iluminatul public.

Totul a fost posibil ca urmare a peformanței administrației în ceea ce privește atragerea de fonduri UE. Comuna a atras în 10 ani 16 milioane de euro, bani europeni, sumă despre care s-a spus că reprezintă „bugetul comunei pe 50 de ani!”.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO