Primarul general al Capitalei ar putea avea în subordine un Corp de control – proiect

Înfiinţarea Corpului de control al primarului general al Capitalei, la nivel de direcţie, este prevăzută într-un proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 30 mart. 2016, 14:54
Primarul general al Capitalei ar putea avea în subordine un Corp de control - proiect

Corpul de control va avea o structură distinctă în cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi va fi în subordinea directă a acestuia.

Prevederea apare la art. 8 al proiectului de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii CGMB nr. 305/2013.

Conform anexelor proiectului, activitatea Corpului de control are caracter administrativ şi nu se suprapune cu cea efectuată de către Direcţia Managementul Calităţii, Direcţia Audit Public Intern sau de către Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control.

În cadrul Corpului de control ar urma să îşi desfăşoare activitatea funcţionari publici şi personal contractual, care vor realiza controlul activităţilor aparatului de specialitate al primarului general, precum şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local ale Capitalei, în baza planului anual de control sau din dispoziţia primarului general.

În exercitarea atribuţiilor de control, personalul nominalizat va fi îndreptăţit să solicite documente, informaţii şi date referitoare la aspectele care fac obiectul acţiunii de control.

Corpul de control ar urma să aibă competenţă materială în ceea ce priveşte: verificarea respectării hotărârilor CGMB şi dispoziţiilor primarului general, precum şi a punerii în aplicare a acestora; controlul îndeplinirii atribuţiilor compartimentelor aparatului de specialitate al primarului general, precum şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local; verificarea sesizărilor, reclamaţiilor sau petiţiilor repartizate spre soluţionare care au ca obiect încălcarea dispoziţiilor legale de către personalul aparatului de specialitate al primarului general, precum şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local din Capitală; controlul în vederea stabilirii răspunderii materiale a personalului din cadrul aparatului de specialitate al primarului general pentru prejudicii cauzate autorităţii publice; iniţierea sesizării instituţiilor şi organismelor abilitate acolo unde este depăşită competenţa sa.

De asemenea, ar urma să verifice implementarea sistemului de control intern managerial în cadrul Primăriei.

Corpul de control va întocmi rapoarte de control intern, note şi informări cu privire la rezultatele controalelor efectuate, pe care le va prezenta primarului general, propunând şi măsuri pentru înlăturarea deficienţelor.

Corpul de control va fi condus de un director executiv.

Alte prevederi ale proiectului de hotărâre: Serviciul Managementul Calităţii se transformă în Direcţia Managementul Calităţii; Serviciul Suport Tehnico-Administrativ se transformă în Direcţia Suport Tehnico-Administrativ; Serviciul Contracte din cadrul Direcţiei Generale Achiziţii îşi modifică atribuţiile şi va deveni Serviciul Concesionări; se înfiinţează Serviciul Peisagistică Urbană ca structură distinctă în cadrul Direcţiei de Mediu.

De asemenea, conform proiectului, se aprobă numărul de posturi al aparatului de specialitate al Primarului General – 1.093.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia a devenit cel mai mare producător de electricitate pe bază de cărbune din Europa
Turcia a devenit cel mai mare producător de electricitate pe bază de cărbune din Europa
Turcia a depăşit Germania, devenind cel mai mare producător de electricitate pe bază de cărbune din Europa, în primele patru luni din 2024, arată datele publicate de think tank-ul dedicat......
Cea mai mare companie de asigurări din Italia, Generali, a avut un profit net peste estimările analiştilor
Cea mai mare companie de asigurări din Italia, Generali, a avut un profit net peste estimările analiştilor
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a raportat marţi un profit net trimestrial peste aşteptări, datorită ...
Protest spontan la Camera Deputaţilor. Funcţionarii parlamentari sunt nemulţumiţi de salarii
Protest spontan la Camera Deputaţilor. Funcţionarii parlamentari sunt nemulţumiţi de salarii
Funcţionarii publici parlamentari au organizat, marţi, un protest spontan, în faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor, ...
Cod galben de vijelii şi ploi torenţiale în aproape jumătate din ţară, până joi dimineaţa – prognoză ANM
Cod galben de vijelii şi ploi torenţiale în aproape jumătate din ţară, până joi dimineaţa – prognoză ANM
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, două atenţionări Cod galben de instabilitate atmosferică ...