Primarul Timişoarei: Vreau hipermarketuri şi pieţe în oraş, nu în afara acestuia

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), spune că îşi doreşte ca hipermarketurile şi pieţele să funcţioneze în oraş, nu în afara acestuia, susţinând că simte ”nevoia să intervină” după ce a citit că ministrul Agriculturii, Petre Daea, ”îi îndeamnă pe parlamentari să legifereze scoaterea hipermarketurilor în afara oraşelor”.
Economica.net - joi, 17 aug. 2017, 16:58
Primarul Timişoarei: Vreau hipermarketuri şi pieţe în oraş, nu în afara acestuia

„Eu sunt un primar care vrea hipermarketuri în oraş, nu în afara oraşului! După cum vreau şi pieţe ţărăneşti şi mici magazine tot în oraş, nu în afara oraşului, bineînţeles! Tocmai am citit că ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe parlamentari să legifereze scoaterea hipermarketurilor în afara oraşelor şi simt nevoia să intervin. Ştiu că mai mulţi parlamentari, de toate orientările politice, şi-au făcut, în timp, adevărate campanii cu această temă. Motivaţia tuturor este grija faţă de producătorii autohtoni”, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Primarul spune că producătorii autohtoni trebuie susţinuţi cu subvenţii.

„Da, trebuie să purtăm de grijă producătorilor autohtoni, dar nu lovind în competitorii lor, ci, spre exemplu, acţionând astfel încât ei să primească subvenţii la nivelul la care primesc omologii lor din alte state membre UE, dându-le bonusuri pentru cultivarea soiurilor tradiţionale gustoase, care ne-au făcut faimă ca ţară, iar acelora dintre noi de peste un anumit prag de ani, deliciul, apoi pentru producţiile bio, respectiv facilitându-le desfacerea prin crearea, în marile oraşe, de pieţe dedicate – pieţe ţărăneşti. Şi într-o mulţime de alte moduri!”, a mai arătat Robu.

Nicolae Robu a mai afirmat că nu trebuie neglijaţi nici consumatorii, care să aibă posibilitatea să aleagă de unde vor să cumpere, din pieţe sau din hipermarketuri.

„Ca să fiu concret: eu, atât ca simplu cetăţean consumator, cât şi ca primar, reprezentant al cetăţenilor, vreau ca, dacă am chef să cumpăr produse din piaţă, să am piaţa la îndemână, iar dacă am chef să cumpăr produse din hipermarket, să am hipermarketul la îndemână! Şi ambele «chefuri», le cam am o dată pe săptămână! Nu mi-ar conveni deloc, dar absolut deloc, ca pentru una sau alta să fiu nevoit să fac kilometri, consumând inutil carburant – deci bani! – şi timp, aglomerând, alături de alţii ca mine, traficul, producând uzuri maşinii şi drumurilor, poluând etc”, a mai scris Robu.

Edilul a mai spus că lucrurile nu trebuie reglementate excesiv, iar comunităţile locale ar trebui să stabilească dacă preferă sau nu pieţele şi hipermarketurile la marginea oraşului.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...