Primarul Zagrebului rămâne în arest preventiv pentru corupţie

Eternul primar al Zagrebului, Milan Bandic, arestat duminică împreună cu 15 dintre colaboratorii săi apropiaţi, în cadrul unei afaceri de corupţie, rămâne în arest provizoriu pentru o lună şi a fost deschisă o anchetă, a decis marţi justiţia croată, potrivit AFP.
Economica.net - mar, 21 oct. 2014, 20:28
Primarul Zagrebului rămâne în arest preventiv pentru corupţie

Milan Bandic, care din anul 2000 a condus aproape fără întrerupere capitala Croaţiei, şi alţi zece suspecţi vor rămâne în arest, a hotărât judecătorul Zsznko Posavec, la finalul unei audieri a suspecţilor, care a durat mai multe ore, la Zagreb, a anunţat duminică postul naţional de televiziune HRT.

Au fost, de asemenea, arestaţi duminică, directorul unui holding care se preocupa de serviciile municipale, Slobodan Ljubicic, conducătorii societăţii de transport public din capitală, precum şi patronul unei companii private, specializată în colectarea şi tratarea deşeurilor industriale.

Aceste persoane sunt acuzate de corupţie, abuz de putere şi trafic de influenţă, potrivit televiziunii naţionale croate.

Bandic, în vârstă de 58 de ani, a fost membru al Partidului Social Democrat (SDP, la putere) care l-a exclus din rândurile sale în 2009, când a candidat, fără succes, ca independent la alegerile prezidenţiale.

Infracţiunile de care sunt acuzaţi suspecţii au avut loc între anii 2000 şi 2014 şi au grevat bugetul oraşului de aproape trei milioane de euro.

Milan Bandic a fost reales primar al Zagrebului, un oraş cu aproape 800.000 de locuitori, la municipalele din 2013.

Lupta împotriva corupţiei a fost una dintre principalele condiţii impuse de Bruxelles Croaţiei în cursul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Această fostă republică iugoslavă a devenit în 2013 al 28-lea stat membru al blocului european.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...