1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

News

Prime ilegale de 800.000 de lei la CNADNR

Nu doar procurorii DNA au luat în vizor activitatea Companiei de Drumuri şi Autostrăzi (CNADNR) şi a şefilor ei, ci şi Curtea de Conturi. Potrivit unui document obţinut în exclusivitate de Digi24, inspectorii au descoperit grave nereguli cu banii companiei. Printre ele, acordarea unor prime ilegale sau majorări salariale absolut nejustificabile, în condiţiile scăderii semnificative a productivităţii.

 

24 dec, 2015 | ECONOMICA.net

Din raportul Curţii de Conturi reiese că angajaţii au primit bonuri nejustificate în timpul mandatelor foştilor directori generali Mircea Pop şi Narcis Neaga. Valoarea acestora depăşeste 800.000 de lei pentru perioada 2013 - 2014.

Angajaţii au primit şi salarii mai mari. În ambii ani, cheltuielile cu personalul au depăşit cu aproape 40 de milioane de lei sumele prevăzute în buget. Culmea este că acest lucru s-a întâmplat deşi angajaţii au fost mai puţin productivi. Potrivit raportului, productivitatea a scăzut cu 42% în 2014, în vreme ce salariul mediu din companie a crescut cu aproape 20 de procente.

Inspectorii Curţii de Conturi au găsit nereguli şi în contractele de deszăpezire: licitaţii au fost lansate prea târziu tocmai pentru a se ajunge la proceduri de urgenţă. Aşa a câştigat deszăpezirea drumurilor din Tulcea firma lui Theodor Berna, unul dintre abonaţii la contractele cu statul şi trimis în primăvară în judecată pentru evaziune fiscală. La licitaţia iniţială acesta ceruse cu aproape 900.000 de lei în plus faţă de cât estimase CNADNR. Când s-a ajuns la procedură de urgenţă, firma lui Berna a venit cu un preţ de doar 544 de lei mai mic decât ceruse CNADNR.

Citeşte mai multe pe Digi24

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO