Prime Kapital a lansat FlexAssist Solidarity, un program inovativ pentru achiziția de locuințe

Astăzi, Prime Kapital a lansat FlexAssist Solidarity, un program inovativ pentru achiziția de locuințe care vine în sprijinul cumpărătorilor și îi susține în decizia de a achiziționa o locuință în această perioadă de „nouă normalitate” creată de pandemia COVID-19.
Economica.net - mie, 01 iul. 2020, 14:57
Prime Kapital a lansat FlexAssist Solidarity, un program inovativ pentru achiziția de locuințe

FlexAssist Solidarity este un sistem de cumpărare flexibil, unic în piața din România, care ajută clienții să cumpere o locuință de calitate și le oferă beneficii importante, precum perioada lungă de timp în care pot realiza achiziția, garanția returnării avansului plătit dacă locuința nu e finalizată la timp, eliminarea riscului de creștere a prețului în viitor, reduceri de preț semnificative precum și posibilitatea contractării unui credit de la dezvoltator pentru achitarea restului de preț.

Dedicat exclusiv proiectelor Prime Kapital, programul presupune plata unui avans de minim 10% din prețul unității și dă posibilitatea clienților să achiziționeze locuința dorită într-un termen de până la 15 ani de la finalizarea acesteia. În baza unui ante-contract de vânzare-cumpărare, clienții interesați pot cumpăra locuința la prețul stabilit astăzi și pot de asemenea beneficia de prețuri ce includ reduceri early bird, tipice pentru vânzările la stadiul de proiect.

Termenul lung de valabilitate al ante-contractului de vânzare-cumpărare  oferă cumpărătorilor posibilitatea de a realiza achiziția în ritmul care li se potrivește cel mai bine. Mai mult, cumpărătorii se vor putea muta în locuință după finalizarea acesteia, în baza unui contract de închiriere încheiat pentru o perioadă de cel puțin 5 ani  în cadrul căruia beneficiază în primii 3 ani de reduceri semnificative din valoarea chiriei standard, și anume 75% în primul an, 50% în al doilea an și respectiv 25% în al treilea an.

Reducerile de chirie oferite sunt menite să susțină clienții ale căror venituri sunt sau riscă să fie afectate de criză COVID-19, dar și să ofere un sprijin financiar în contextul cheltuielilor asociate mutării într-o locuință nouă. Spre exemplu, pentru o unitate cu un preț total de 85.000 EUR, se va achita o chirie lunară de numai 158 EUR în primul an. Astfel, în schimbul unui avans minim, clienții se vor bucura de dreptul de a cumpăra locuința mult dorită la un preț stabilit astăzi dar și de a locui încă de la început în aceasta, plătind o chirie în primii 3 ani a cărei valoare este mult sub chiria medie a unei unități similare pe piața din București. În plus, prin FlexAssist Solidarity, pentru fiecare chirie plătită, clienții vor beneficia de reduceri ale prețului de cumpărare.

Totodată, programul oferă și o a treia componentă și anume posibilitatea obținerii unui credit de la dezvoltator pentru maxim 75% din valoarea locuinței la momentul încheierii contractului de vânzare. Cumpărătorii nu vor fi obligați să contracteze creditul de la dezvoltator, dar vor avea această posibilitate dacă, la momentul realizării achiziției, doresc să urmeze această cale, spre deosebire de cea a unei finanțări bancare, de exemplu.

„ Pandemia COVID-19 aduce cu sine o nouă criză: neliniștea cauzată de incertitudine. Tindem să ne generalizăm temerile și să le transferăm, în mod rațional sau nu, asupra fiecărui aspect al vieții noastre, refuzând să acceptăm că această pandemie și efectele ei asupra vieții noastre și ale economiei sunt temporare. Achiziționarea casei în care vom locui este o decizie care necesită o viziune pe termen lung a nevoilor și a dorințelor noastre. Criza COVID-19 adaugă o condiționare suplimentară în procesul nostru de decizie, determinându-ne să amânăm luarea unei hotărâri importante din cauza temerilor noastre și a incertitudinilor cauzate de noile realități cotidiene. FlexAssist Solidarity permite clienților noștri să elimine o mare parte din aceste incertitudini  oferind o  soluție flexibilă ce le permite să se adapteze schimbărilor într-un viitor care, pentru mulți, va presupune o perioadă de insecuritate financiară”, a declarat Maggie Kitshoff, Residential & Office Managing Director Prime Kapital.

Prime Kapital a anunțat de asemenea că va pune în vânzare primele 100 de unități în cadrul ansamblului Avalon Estate, proiect pentru care compania a obținut anul acesta autorizația de construire iar lucrările de construire vor începe anul acesta. Dezvoltatorul a mai anunțat că pune pe piață și cea de-a treia clădire din complexul Marmura Residence, având în vedere că vânzările pentru primele două clădiri puse în vânzare în februarie 2019 au depășit deja pragul de 75%. Oferta FlexAssist Solidarity este limitată la stocul de locuințe puse în prezent la vânzare și este supusă unor termeni și condiții contractuale. Cumpărătorii interesați de unitățile puse pe piață de Prime Kapital pot beneficia de programul FlexAssist Solidarity pentru orice tip de unitate, inclusiv pentru vile.

Despre Prime Kapital

Prime Kapital este un bine cunoscut dezvoltator, investitor și operator imobiliar, activ în Europa Centrală și de Est. Fondatorii afacerii activează în piața imobiliară din România și din regiune de mai bine de un deceniu. Prime Kapital are o prezență amplă pe piața din România și este integrat pe verticală, având o echipă de peste 200 de specialiști în domeniul imobiliar, care îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construcția proiectelor, la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților.

Te-ar mai putea interesa și
Exporturile de telefoane iPhone produse în India au trecut pragul de un miliard de dolari în ultimele cinci luni
Exporturile de telefoane iPhone produse în India au trecut pragul de un miliard de dolari în ultimele cinci luni
În primele cinci luni ale anului fiscal început în aprilie 2022, valoarea exporturilor de telefoane iPhone produse în India s-a dublat, trecând pragul de un miliard de dolari, ceea ce sugerează......
NATO ar „elimina” toate „forţele ruse” din Ucraina, dacă Rusia ar folosi arma nucleară, avertizează fostul director al CIA David Petraeus
NATO ar „elimina” toate „forţele ruse” din Ucraina, dacă Rusia ar folosi arma nucleară, avertizează ...
Fostul director al CIA David Petraeus, un fost general cu patru stele, dă asigurări că, în cazul în care Rusia ar folosi ...
RWE va menţine în funcţiune două centrale pe lignit până în luna martie 2024
RWE va menţine în funcţiune două centrale pe lignit până în luna martie 2024
Grupul german de utilităţi RWE va urgenta cu opt ani închiderea termocentralelor sale pe cărbune dar, în acelaşi timp, ...
Ministerul Mediului a lansat aplicaţia de mobil CalitateAer
Ministerul Mediului a lansat aplicaţia de mobil CalitateAer
CalitateAer este noua aplicaţie de monitorizare finanţată din Fondul de Mediu, pe baza datelor centralizate de toate cele ...