1EUR = 4.8422 RON | Bucureşti 21 º

Imobiliare

Prime Kapital a lansat Silk District, proiectul mixt cu 100.000 mp birouri, 2.500 de apartamente și finalizare în 2024

Prime Kapital a lansat Silk District, primul său proiect mixed-use din Iași și din România. Complexul va necesita investiții de 200 de milioane de euro.

19 apr, 2019 | | ECONOMICA.net

Silk District, dezvoltat pe fosta platformă Teba din Iași, va avea două componente principale: birouri de categoria A cu o suprafață de aproximativ 100.000 mp și 2.500 de apartamente. În completarea acestora, Silk District va cuprinde spații de retail de 11.700 mp, un hotel de patru stele cu 160 de camere, o clinică de 1.500 mp, servicii, parcuri, zone de agrement și de relaxare, o grădiniță sală de fitness și piscină.

Compainia va crea o reţea subterană de 140.000 mp prin care vor circula mașinile, care, astfel, vor intra în complex direct la subsol,iar zona de la suprafaţă va fi pietonală.

„Silk District este un proiect important pentru noi și l-am planificat astfel încât comunitatea SILK să poată crește organic, să aducă noi oportunități și să ofere un spațiu în care oamenii să se bucure de viață. Vrem ca Silk District să se auto-susțină și să se dezvolte durabil, aliniat cu obiectivele verzi ale orașului,” spune Maggie Kitshoff, director executiv rezidențial & office Prime Kapital.

Potrivit lui Maggie Kitshoff, o sud africană care va cere cetățenia română, proiectul se va derula în patru faze, construcția primei faze urmând să înceapă în T1 2020, după obținerea autorizației de construcție, și va include circa 50.000 de spații de birouri, în jur de 550 de apartamente și se va finaliza în T3 2021.

Întregul proiect va fi gata în 2024.

„Silk District este o altă mare investiție a noastră în Iași, unde suntem deja prezenți prin Mall Moldova, centrul comercial super-regional pe care îl extindem în prezent la o suprafață închiriabilă de peste 100.000 mp. Orașul are fundamente economice solide și suntem încântați să colaborăm cu autoritățile locale pentru a sprijini Iașiul să iși fructifice avantajele competitive, să îmbunătățească calitatea vieții pentru locuitorii săi și să rămână atractiv pentru noile generații,” explică Mihail Vasilescu, partener Prime Kapital.

Compania derulează investiții și pentru extinderea și modernizarea fostului parc comercial Era Shopping Center din Iași, rebranduit în Mall Moldova, care va deveni cel mai mare mall din România, dacă nu luăm în calcul zona comercială Băneasa, cu o suprafață de 100.000 mp, dar și un mall de 35.000 mp în Târgoviște pe locul ocupat acum de unitatea militară unde au fost condamnați la moarte și împușcați pe 25 decembrie 1989 Nicolae și Elena Ceaușescu.

De asemenea, Prima Kapital mai derulează și alte investiții printre care proiectele rezidențiale bucureștene Marmura Residence și Avalon Estate, din care, spune Maggie Kitshoff, au fost vândute 34 de apartamente din circa 60 puse la vânzare, în Marmura Residence, și circa 32 din aproximativ 60 puse la vânzare în Avalon Residence.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO