1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 4 º

Imobiliare

Prime Kapital va demara în 2021 construcţia proiectului de 200 de milioane de euro Silk District din Iaşi

Prime Kapital ar putea demara construcţia proiectului Silk District din Iaşi anul viitor, după ce va primi înainte de sfârşitul acestui an autorizația de construcție. De asemenea, structura proiectului ar putea fi schimbată și în loc de 100.000 mp de spații de birouri, compania ar putea dezvolta doar 50.000 mp, ca efect al pandemiei de coronavirus, care a îngreunat situația de pe piața office.

01 dec, 2020 | | ECONOMICA.net

Tot în 2021, Prime Kapital va livra pro­iec­tul Marmura Residence, primele unităţi din Avalon Estate. Potrivit anailizelor companiei, preţurile de pe piaţa rezidenţială vor rămâne stabile, în contextul creşterii la 140.000 de euro a plafonului pentru cota de TVA redusă de 5%. 

În ceea ce privește dezvoltarea Silk District, Prime Kapital face demersuri în această perioadă pentru obținerea autorizației de construire, iar actul urbanistic ar putea să fie emis până la sfârșitul acestui an. De asemenea, potrivit spuselor lui Martin Slabbert, fondator al companiei și CEO, suprafața planificată de birouri, de 100.000 mp, ar putea fi redusă la 50.000 mp, din cauza impactului pandemiei, care a redus cererea de pe piața birourilor.

Citește și: Fondatorul napolitanelor Joe dezvoltă un proiect rezidenţial cu trei blocuri şi 105 apartamente în Timişoara

Silk District va realiza reconversia platformei industriale de la Teba, aflată în prezent într-un stadiu de degradare înaintată, fiind făcute deja și demolări ale unor foste hale și imobile.

Cele de 10 hectare ale fostei platforme Teba de pe Calea Chișinăului va fi transformată începând cu anul 2021 într-un ansamblu imobiliar care va include blocuri de locuințe, clădiri de birouri clasa A, ambele cu o înălțime de 105 metri, hotel, grădiniță, clinică medicală, spații de retail și servicii și cu 49% spații verzi și de agrement, inclusiv locuri de joacă pentru copii.

Termenul de finalizare al proiectului de regenerare urbană Silk District este 2025.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO