1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

News

Primele 3 companii din BET deţin o pondere de peste 58% din totalul indicelui

Primele trei companii din compoziţia indicelui principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) - BET - deţineau, la începutul acestei săptămâni, o pondere de peste 58% din totalul indicelui, reiese din datele operatorului pieţei de capital.

18 aug, 2016 | Agerpres

Astfel, pe primul loc în compoziţia indicelui BET care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni se situa Banca Transilvania, cu o pondere de 21,41%, urmată de Fondul Proprietatea cu 20,52% şi de OMV Petrom cu 16,46%. Faţă de ajustarea trimestrială din data de 10 iunie, Banca Transilvania a câştigat 1,42 puncte procentuale, Fondul Proprietatea 0,53 p.p., iar OMV Petrom a urcat cu 0,45 p.p.

Locurile 4 şi 5 sunt deţinute de BRD, cu o pondere de 11,07%, şi de Romgaz cu 9,88%.

Celelalte companii din compoziţia indicelui sunt Electrica, Transgaz, Transelectrica, Nuclearelectrica şi Bursa de Valori Bucureşti.

Conform raportului lunar, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avut, în iulie, o evoluţie similară cu pieţele din regiune şi a continuat trendul crescător din iunie, când a trecut rapid peste impactul pe care votul din Marea Britanie pentru ieşirea din Uniunea Europeană l-a avut asupra pieţelor financiare europene. BET Total Return (BET-TR) a fost pe creştere în luna iulie, cu un avans de 7,76%.

Indicele BET-TR reflectă evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni listate la BVB, cuprinse în indicele BET, precum şi dividendele distribuite acţionarilor de aceste companii. Principalul indice al BVB - BET - a crescut cu 3,89%.

În iulie 2016, cele mai tranzacţionate cinci acţiuni au fost: Banca Transilvania, Fondul Proprietatea, Romgaz, Electrica şi BRD - Groupe Societe Generale, cu o valoare totală de aproape 300 milioane lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO