1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Primele contestaţii la licitaţia de 2,8 miliarde de lei pentru modernizarea liniei ferate Apaţa – Caţa din tronsonul Braşov – Sighişoara

Doi din cei şase participanţi la licitaţia pentru modernizarea liniei ferate Apaţa – Caţa au depus contestaţii, după ce au fost scoşi din cursă de către CFR SA. Este vorba de italienii de la Pizzarotti şi de asocierea FCC - Astaldi.

21 noi, 2018 | | ECONOMICA.net

Italienii de la Pizzarotti au depus conestaţie pe 26 octombrie, după ce oferta lor a fost declarată inacceptabilă şi neconformă de către CFR SA. Exemplul lor a fost urmat pe 15 noiembrie de către asocierea spaniolo-italiană FCC – Astaldi, a cărei ofertă a fost de asemenea respinsă ca neconformă.

CFR Infrastructură a anunţat în aprilie că a primit şase oferte pentru modernizarea a 28 de km de cale ferată între localităţile braşovene Caţa şi Apaţa.

- Asocierea Rail Works
- Asocierea Pizzarotti Spa, Pizzarotti SA, IC IÇTAȘ INȘAAT SANAYI VE TICARET A.Ș.
- Asocierea FCC Construccion S.A., Astaldi S.p.A., Activ Group Management SRL.
- Asocierea SAIPEM S.P.A. , Dogus Insaat ve Ticaret AS
- Asocierea STRABAG AG- STRABAG SRL
- Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ș. – Makiol Inșaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ș.

Subsecţiunea Apaţa - Caţa, parte a tronsonului feroviar Braşov - Sighişoara, este situată pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică) Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Brașov-București-Constanța, iar modernizarea acestei subsecţiuni contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Valoarea totală estimată a contractului este de 2.867.944.000. RON fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanțarea în proporţie de 18,26% de la Bugetul de Stat.

CFR SA a lansat această licitaţie pe 29 septembrie 2017 în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO