Primele curse charter ale sezonului au decolat spre destinaţii din Grecia

Deschiderea graniţelor şi suspendarea restricţiilor de călătorie către anumite state europene, au ȋncurajat turiştii români să plece ȋn vacanţele mult aşteptate, ȋn destinaţiile lor preferate. Primele zboruri charter din acest sezon estival au decolat astăzi, 1 iulie, de pe aeroporturile din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara către Insulele Rodos şi Creta, iar autorităţile din Atena vor să încurajeze transportul aerian în dauna celui auto şi au închis o serie de puncte de trecere ale frontierei.  
Economica.net - mie, 01 iul. 2020, 12:01
Primele curse charter ale sezonului au decolat spre destinaţii din Grecia

Ȋn urma veștilor pozitive de relaxare primite de la autoritățile române, precum și a informațiilor încurajatoare venite de la partenerii din străinătate şi a feedback-ului pozitiv primit din partea turiştilor noştri, ne bucurăm să anunţăm că am dat startul sezonului turistic de vară 2020, cu primele plecări spre destinaţii din Grecia şi Bulgaria”, declară Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour.

Primele plecări spre destinaţii de vacanţă din afara României au avut loc imediat după 15 iunie, dată la care au fost ridicate restricţiile de călătorie spre mai multe ţări.

Turiştii noştri au aşteptat cu nerăbdare să poată călătorii din nou, Bulgaria şi Grecia fiind unele dintre cele mai căutate destinaţii ȋn rândul acestora. Programele turistice cu autocarul, dar şi cele ȋn regim individual (cu maşina proprie) au putut fi reluate imediat şi s-au bucurat de interes crescut din partea românilor. Astfel că, primii turişti români ajunşi ȋn acest sezon ȋn Grecia şi Bulgaria şi-au desfăşurat vacanţele ȋn condiţii normale, pe Riviera Olimpului, ȋn Halkidiki, Thassos, Lefkada, Parga sau pe litoralul bulgăresc al Mării Negre”, completează Cristian Pandel.

Ȋncepând cu data de 1 iulie au fost reluate şi cursele charter cu avionul, cu plecări programate săptămânal din mai multe oraşe ale ţării – Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi sau Timişoara, având ca destinaţii frumoasele insule greceşti Rodos şi Creta.

Ȋn următoarele zile vom relua operarea zborurilor charter către şi mai multe destinaţii din Grecia, cum sunt Insulele Corfu, Zakynthos, Kos sau Lefkada, ȋncrezători fiind ȋn faptul că de acum sezonul turistic de vară poate fi declarat oficial deschis, iar turiştii se pot bucura de vacanţele planificate şi mult aşteptate”, mai spune Pandel.

Agenţiile de turism, puternic afectate de efectele pandemiei, ȋncep să revină treptat la activitatea de organizare a programelor turistice, asigurându-se totodată de respectarea tuturor măsurilor impuse de autorităţi pentru siguranţa sanitară, atât pe durata transportului cu autocarul sau avionul, cât şi la destinaţie. Totodată, acestea oferă şi suport pentru călători ȋn ceea ce priveşte documentele solicitate la intrarea pe teritoriul altor state.

Ne reluăm treptat activitatea, luând toate măsurile ce se impun, acesta fiind cel mai atipic sezon din cei 23 ani de activitate a noastră ȋn branşă. Punem siguranţa clienţilor şi a colegilor noştri pe primul plan, chiar dacă aceste măsuri ne afectează ȋntr-o măsură considerabilă business-ul şi aşa profund afectat ȋn contextul prezentei crize economice şi a reticenţei oamenilor de a mai călători. De pildă, suntem nevoiţi să lăsăm libere, pe fiecare cursă charter, un total de 8 locuri sau faptul că trebuie să alocăm resurse interne pentru a oferi suport pasagerilor noştri cu privire la completarea documentele suplimentare necesare pentru călătorie”, completează Cristian Pandel.

Touroperatorii români se află ȋn aşteptarea de noi veşti bune din partea autorităţilor, ȋn sensul de a li se permite operarea tuturor destinaţiilor din portofoliu, căutate intens de către turiştii români. Ȋn principal este vorba despre Turcia – Antalya, Tunisia, Egipt, dar şi despre două destinaţii din Spania – Mallorca şi Tenerife, regiuni autonome cu incidenţă redusă a ȋmbolnăvirilor.

Cu toate că am fost forţaţi de circumstanţe să reprogramăm toate călătoriile rezervate cu date de plecare până la 17 iulie, ȋn aceste destinaţii care sunt momentan cu restricţii de călătorie, noi suntem pregătiţi ȋn orice moment să reluăm cursele charter programate, iar turiştii ȋşi doresc să poată călători din nou. Depindem de deciziile autorităţilor pentru a ne putea desfăşura activitatea de bază şi a ne asigura continuitatea, iar orice decizie amânată ne impactează considerabil business-ul”, conchide Cristian Pandel.

Christian Tour este cel mai mare turoperator român de pe piața autohtonă. Înființată în 1997, compania este deținută de Cristian Pandel și este prezentă atât în țară, prin cele peste 50 de sedii proprii și francize, cât și în străinătate, în Republica Moldova, Serbia, Polonia, Grecia, Turcia, Spania și SUA.

Te-ar mai putea interesa și
Suedia recurge şi ea la energia fotovoltaică pentru a acoperi necesarul de electricitate
Suedia recurge şi ea la energia fotovoltaică pentru a acoperi necesarul de electricitate
Suedia, o ţară scandinavă renumită pentru iernile sale lungi şi lipsite de lumina soarelui, înregistrează în prezent un adevărat boom al energiei fotovoltaice, transmite Bloomberg, potrivit......
Discuţie telefonică între Scholz şi Macron cu Putin: Lăsaţi telefonul şi mergeţi la Kiev, le recomandă un oficial estonian
Discuţie telefonică între Scholz şi Macron cu Putin: Lăsaţi telefonul şi mergeţi la Kiev, le recomandă un oficial ...
Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron nu ar trebui să discute cu dictatorul rus Vladimir ...
Săptămâna de muncă de patru zile, testată începând din iunie în Regatul Unit
Săptămâna de muncă de patru zile, testată începând din iunie în Regatul Unit
Aproximativ 3.000 de angajaţi din 60 de întreprinderi urmează să participe - începând din iunie - la un test la scară ...
Bilanţ Covid-19 duminică, 29 mai: 203 cazuri nou diagnosticate, un deces şi 75 de oameni internaţi la ATI
Bilanţ Covid-19 duminică, 29 mai: 203 cazuri nou diagnosticate, un deces şi 75 de oameni internaţi la ATI
În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 203 noi cazuri de Covid-19, un deces şi 75 de oameni sunt internaţi la ATI.