1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Primele detalii despre rectificarea bugetară: şapte miliarde de lei în plus pentru şomajul tehnic, un miliard în plus pentru concediile medicale

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a prezentat câteva detalii despre viitoarea rectificare bugetară, după şedinţa de Guvern de azi.

06 apr, 2020 | ECONOMICA.net

Rectificarea nu a fost aprobată încă, dar Florin Cîţu a dat căteva detalii. El a început prin a spune că majoritatea banilor merg la sănătate la rectificare, dar nu a detaliat asupra acestui lucru. “Un miliard de lei în plus vor merge pentru plata concediilor medicale, şi am alocat şapte miliarde de lei pentru plata şomajului tehnic”.

Ministrul a spus că efortul bugetar este foarte mare şi a făcurt apel la firmele care pot să plătească la timp taxele să o facă, pentru ca statul să nu recurgă la împrumuri suplimentare, asta şi în condiţiile în care companiile primesc şi bonificaţii dacă plătesc la timp.

“Avem o creştere a cheltuielilor şi o scădere a veniturilor, efortul bugetar este foarte mare. Deficitul va creşte semnificativ, ceea ce înseamnă o finanţare şi mai complicată. Ne uităm la o reevaluare a cheltuielilor bugetare pentru tot anul. (...) Avem un cost de finţanare mai mic dacă vin banii din impozite, fac un apel la companiile care pot şi au resurse să plătească impozitele să o facă”, a spus Cîţu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO