1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

News

Primele doze de vaccin antigripal gratuit vor ajunge, în curând, la medicii de familie. Vor fi imunizaţi vârstnicii, copiii, bolnavii cronic

Luni, 14 septembrie 2020, Ministerul Sănătății a început distribuţia primelor 330.000 doze de vaccin antigripal, pe care direcţiile de sănătate publică le vor livra cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare pentru începerea imunizărilor. În acest an vor fi vaccinaţi gratuit cu prioritate oamenii care au peste 65 de ani, cu boli cronice, mai ales boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii, bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical, gravidele, spun oficialii MS.

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a cumpărat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți. Prima etapă a început luni prin distribuţia unui număr de 330.000 de doze de vaccin DSP-urilor. Celelalte doze de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc.

Cine va fi vaccinat gratuit

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire şi care nu va primi vaccin gratuit, să-şi cumpere vaccinul şi să se imunizeze.

"Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin până la 4 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătatru.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO