Primele subscrise de Euroins s-au dublat în primul semestru

Euroins România a subscris în primul semestru prime de 228 milioane de lei, de aproape două ori mai mari faţă de cele raportate în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 116 milioane lei, a anunţat miercuri asigurătorul.
Economica.net - mie, 15 aug. 2012, 12:57
Primele subscrise de Euroins s-au dublat în primul semestru

„Am avut o creştere semnificativă în prima jumătate a anului, ceea ce ne-a plasat pe locul 6 în topul companiilor de asigurări generale din România. Strategia adoptată ne-a adus un rezultat financiar net pozitiv în perioada menţionată. Conform tendinţelor înregistrate, privim cu încredere îmbunătăţirea indicatorilor financiari ai companiei şi în perioada următoare”, a declarat într-un comunicat Iulius Alin Bucşa, directorul general al Euroins România.

Euroins nu precizează factorii care au influenţat evoluţia primelor.

Compania a avut o creştere de 110% pe segmentul asigurărilor auto, de 95% pentru asigurările de garanţii, de 90% pentru asigurările maritime, de 50% pentru asigurările de răspundere civilă şi de 42% pentru asigurările de accidente.

Euroins a înregistrat un avans de 35% pe segmentul property corporate, unde primele au fost de 1,9 milioane lei.

„În contextul socio-economic dificil, al lipsei oricărui mod de impulsionare a asigurărilor facultative de locuinţe adresate persoanelor fizice, EUROINS România a realizat pe acest segment un rezultat similar cu cel al anului precedent – 7,7 milioane lei”, se precizează în comunicat.

Asigurătorul a plătit în perioada analizată 26.001 de dosare de daună, în valoare de 140,5 milioane lei, de la 17.462 de dosare în aceeaşi perioadă a anului precedent, în valoare de 81,6 milioane lei.

Compania a fost înfiinţată în anul 1994 sub denumirea Asitrans şi practică numai asigurări generale.

Acţionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) – 90,5% şi mai multe persoane fizice şi juridice, care împreună controlează titluri reprezentând 9,5% din capitalul social.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...