1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Primii bani pentru Autostrada de Centură Bucureşti: turcii de la Alsim Alarko au trimis factură la CNAIR

Turcii de la Alsim Alarko au emis luna aceasta o factură de 6,45 milioane de lei către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Aceştia sunt primii bani pentru un contract de proiectare şi execuţie la Autostrada de Centură Bucureşti (A0).

18 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

Alsim Alarko, primul constructor care a semnat contract pentru un lot din Autostrada de Centură București, a emis pe 3 iunie 2019 prima factură către CNAIR.

Factura are o valoare de 6,45 milioane de lei, conform Registrului Operaţiunilor Generatoare de Obligaţii de Plată (ROGOP) al CNAIR.

Turcii au început activitatea pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud încă din luna mai, potrivit unor imagini publicate de pasionații de infrastructură. Deocamdată, pentru viitorul inel de autostradă al Capitalei se desfășoară lucrări de proiectare, urmând ca abia de anul viitor să înceapă construcția propriu-zisă.

Contractul pentru lotul 2 din A0 Sud a fost semnat în martie cu turcii de la Alsim Alarko pe suma de 751 milioane de lei fără TVA pentru 16,3 km de autostradă. După cele 12 luni de proiectare urmează execuția propriu-zisă cu termen de doi ani și jumătate.

În ceea ce privește celelalte două loturi din A0 Sud, a mai fost semnat un contract pentru lotul 3 cu grecii de la Aktor, iar pentru lotul 1 se reevaluează ofertele, în urma contestațiilor.

De asemenea, luna aceasta au mai fost lansate trei licitaţii de proiectare şi execuţie pentru sectorul nordic al viitoarei autostrăzi ce va înconjura Capitala.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO