1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

IT&C

Primul atac informatic major asupra Apple: sute de milioane de utilizatori afectaţi

Apple a anunţat primul atac informatic susţinut asupra produselor sale. Compania americană a fost nevoită să retragă mai multe aplicaţii din App Store, pe piaţa chineză, infectate cu malware-ul "XcodeGhost" menit să sustragă date de la utilizatorii iOS şi Mac OS X. Atacul a afectat şi trei dintre cele mai populare aplicaţii din China, serviciul de mesagerie WeChat, Didi Chuxing, principalul rival al Uber pe piaţa chineză, şi CamCard, o aplicaţie care scanează şi cărţi de vizită. WeChat are peste 600 de milioane de utilizatori activi.

21 sep, 2015 | ECONOMICA.net

Hackerii au vânat în principal datele de autentificare pentru serviciul iCloud, potrivit Forbes.

Atacul a fost distribuit prin platforma Xcode, destinată dezvoltatorilor de aplicaţii iOS şi Mac OS X, codul maliţios fiind introdus în versiunile disponibile spre descărcare în China de la terţi, precum motorul de căutare Baidu, nu în versiunea oferită direct de Apple.

Între timp, Apple a retras de pe App Store-ul din China aplicaţiile infectate, iar unii dezvoltatori au venit deja cu versiuni puse la punct.

Procesul strict de verificare a aplicaţiilor din App Store este unul dintre punctele forte ale iOS din punct de vedere al securităţii informatice şi al calităţii aplicaţiilor care ajung la clienţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO