1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Primul autobuz pe gaz al STB ar putea fi lansat în două săptămâni

Societatea de Transport București (STB) va lansa în două săptămâni primul său autobuz Mercedes Citaro transformat în autobuz pe GNC (gaz natural comprimat), potrivit directorului general al companiei, Alexandru-Hazem Kansou.

26 iul, 2020 | | ECONOMICA.net

Directorul general al STB a explicat în cadrul Jurnalului Economic de la Digi24 de ce a fost anulată și a doua licitație pentru 100 de autobuze electrice în București și că aceasta va fi refăcută.

"Societățile care s-au înscris la această licitație, procedural, nu au îndeplinit condițiile din caietul de sarcini. Așteptăm, refacem licitația, dar, între timp, vreau să vă spun că noi am mers în paralel și există proiecte pe fonduri de mediu. Avem prototipul - săptămâna viitoare sau în două săptămâni, îl puteți vedea, e funcțional - al transformării în GNC a autobuzelor din flota veche, Euro 3, Euro 4. 500 de bucăți ne propunem", a spus șeful STB.

La începutul anului, fostul șef al STB, Andrei Creci, vorbea de transformarea 100 de autobuze vechi de 15 ani, Euro 3, în autobuze pe gaz natural comprimat (GNC). Investiţia urma să se ridice la circa 150.000 de euro/autobuz şi să fie realizată cu bani de la Mediu. Creci mai spunea atunci că alte 100 de autobuze, tot Euro 3, vor fi transformate în troleibuze, tot cu bani din Fondul de Mediu.

Nu este clar dacă odată cu implementarea proiectului de transformarea a autobuzelor vechi în autobuze pe GNC, Primăria Capitalei renunță sau nu la planul privind achiziția a 100 de autobuze GNC noi.

Capitala a fost "curtată" de două companii, care și-au testat autobuzele alimentate cu gaz pe linia 336 ce leagă zona Universitate de cartierul Militari. Este vorba despre modelele noi Mercedes Benz Citaro NGT și Iveco Urbanway CNG (galerie foto).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO