1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

News

Primul autobuz pe gaz al STB: Au apărut imagini cu prototipul Mercedes, transformat în autobuz cu butelii FOTO

Au apărut imagini cu primul Mercedes Citaro din București transformat în autobuz pe gaz. Pentru convertirea vechilor autobuze Euro 3 și Euro 4, STB a accesat fonduri de la Mediu.

03 aug, 2020 | ECONOMICA.net

Societatea de Transport București (STB) urma să lanseze în două săptămâni primul său autobuz Mercedes Citaro transformat în autobuz pe GNC (gaz natural comprimat), după cum anunța directorului general al companiei, Alexandru-Hazem Kansou, la finele lunii trecute.

"Avem prototipul - săptămâna viitoare sau în două săptămâni, îl puteți vedea, e funcțional - al transformării în GNC a autobuzelor din flota veche, Euro 3, Euro 4. 500 de bucăți ne propunem", preciza atunci șeful STB.

La începutul anului, fostul șef al STB, Andrei Creci, vorbea de transformarea 100 de autobuze vechi de 15 ani, Euro 3, în autobuze pe gaz natural comprimat (GNC). Creci mai spunea atunci că alte 100 de autobuze, tot Euro 3, vor fi transformate în troleibuze, tot cu bani din Fondul de Mediu.

Nu este clar dacă odată cu implementarea proiectului de transformarea a autobuzelor vechi în autobuze pe GNC, Primăria Capitalei renunță sau nu la planul privind achiziția a 100 de autobuze GNC noi.

Capitala a fost "curtată" de două companii, care și-au testat autobuzele alimentate cu gaz pe linia 336 ce leagă zona Universitate de cartierul Militari. Este vorba despre modelele noi Mercedes Benz Citaro NGT și Iveco Urbanway CNG.

FOTO: Primul autobuz dotat cu GNC (sursa: Barbu Andrei, membru forum Metroul Ușor).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO