Primul centru de afaceri din Buzău

Economica.net - lun, 26 aug. 2013, 05:00
Primul centru de afaceri din Buzău

Centrul de afaceri din strada Victoriei este un vechi conac boieresc din secolul al XIX-lea, naționalizat în anul 1958.  Aici avea să funcționeze până în anii 2000 cantina socială a orașului Buzau. În iunie 2007, spațiul este retrocedat moștenitorilor de drept, iar în luna noiembrie a aceluiași an imobilul este cumpărat de S.C. Activ Expert Consultanță și Servicii S.A.

Proiectul de reamenajare a început în anul 2009 și s-a desfășurat pe o perioadă de 14 luni. La numai o lună de la semnarea contractului de finanțare, beneficiarul demara lucrările de reconstrucție, prin intermediul unei firme de construcții locale care s-a ocupat de reabilitarea, extinderea și mansardarea imobilului. S-au făcut lucrări pentru  consolidarea  structurii de rezistență,   refacerea planșeului peste subsol,  parter și  etaj precum și a acoperișului.  Interiorul a fost recompartimentat și s-a înlocuit toată tâmplăria. A urmat achizăția publică pentru dotarea și echiparea noului sediu, iar recepția imobilului s-a făcut la sfârșitul lunii octombrie 2010.

Din 2011 Centrul de afaceri este ocupat în totalitate de 10 firme, întreprinzători în domeniul serviciilor integrate (consultanţă juridică, financiar-contabilă şi fiscală, audit, avocatură, recrutare personal, publicitate, consultanţă în obţinerea de fonduri nerambursabile etc.).
 
Proiectul a creat  22  locuri de muncă. Portofoliul  SC Activ Expert Consultanță și Servicii SA  a crescut, grație poziției ultracentrale a Centrului de Afaceri, compania fiind nevoită să crească numărul consultanților de specialitate. Au fost angajați specialiști de marketing, pentru menținerea gradului de ocupare al Centrului,  dar și  și personal pentru secretariat, recepție și  întretinere.

Reprezentanții companiei de consultanță sunt de părere că fondurile Regio aduc numai avantaje  potențialilor beneficiari. În primul rând contribuie la creșterea economică a companie și la obținerea unui avantaj de piață,  prin dezvoltarea și modernizarea infrastructurii și a serviciilor oferite. În al doilea rând proiectele se pot derula mult mai repede, odată cu obținerea finanțării, iar timpul de amortizare a investițiilor scade simțitor. Nu în ultimul rând,  fondurile europene impun o disciplină în cheltuirea banilor, fapt care conduce la eficientizarea cheltuielilor.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri şi promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
TAROM a început punerea în aplicare a planului de restructurare a personalului
TAROM a început punerea în aplicare a planului de restructurare a personalului
Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a început de vineri să desfăşoare etapa fazei de implementare a măsurii de restructurare a personalului, acţiune care a fost lansată......
Holcim și-a îmbunătățit estimările în privința profitului anual
Holcim și-a îmbunătățit estimările în privința profitului anual
Producătorul de ciment Holcim a anunţat vineri că şi-a îmbunătăţit estimările privind profitul anual şi că analizează ...
Bittnet Group își convoacă acționarii ca să aprobe noi achiziții în valoare totală de până în 200 de milioane de lei
Bittnet Group își convoacă acționarii ca să aprobe noi achiziții în valoare totală de până în 200 de milioane de lei
Grupul Bittnet (BNET) a anunță vineri că va începe o nouă rundă de tranzacții M&A care vor consolida poziția sa pe ...
Peste 20 de tone de deșeuri aduse din Macedonia de Nord au fost oprite la Punctul de Frontieră Giurgiu
Peste 20 de tone de deșeuri aduse din Macedonia de Nord au fost oprite la Punctul de Frontieră Giurgiu
O cantitate de peste 20 de tone deşeuri tip PET, transportată ilegal din Republica Macedonia de Nord pentru o societate ...