1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

News

Primul centru naţional de senologie, deschis la Spitalul "Sfânta Maria" din Bucureşti

Primul centru de senologie, care oferă servicii complete pentru orice persoană care are suspiciune de cancer la sân, a fost deschis în cadrul Spitalului Clinic "Sfânta Maria" din Bucureşti. Peste 15 milioane de euro a costat realizarea acestui centru, bani pe care Spitalul "Sfânta Maria" i-a primit de la Primăria Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale București. 

Centrul de senologie va funcţiona în cadrul clinicii Chirurgie II, condusă de dr. Narcis Copcă.

În centrul de senologie din cadrul Spitalului "Sfânta Maria" se fac operaţii de cancer mamar de câţiva ani. Noutatea constă în transformarea centrului într-unul naţional, important toate etapele acestei maladii, de la controlul de rutină, până la reconstrucţia sânului, spun oficialii Ministerului Sănătăţii.

Serviciile chirurgicale din Centrul de senologie concurează cu cele din marile spitale europene, au adăugat oficialii Ministerului Sănătăţii.

"Proiectul este deosebit de important şi se înscrie în strategia Ministerului Sănătăţii, care va continua şi în 2015, de a sprijini investigaţiile, dar şi operaţiile de reconstrucţie pentru pacientele cu cancer la sân", a declarat Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Din acest an, endoprotezarea pacientelor cu cancer la sân e gratuită

Din luna mai, pacientele care suferă de cancer mamar beneficiază gratuit de reconstrucţie mamară prin endoprotezare.
Vă amintim că Ministerul Sănătăţii a inclus reconstrucţia mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare şi reinclus investigaţia PET-CT (scanare de înaltă rezonanţă pentru depistarea şi stadializarea cancerului) în Programul Naţional de Oncologie.
Până acum, 800 de femei cu cancer mamar au beneficiat de reconstrucţie mamară şi 3.000 de paciente au efectuat investigaţii PET-CT, pentru depistarea şi stadializarea cancerului la sân. 

Ţinta pentru 2017-2020: screening naţional pentru cancerul la sân 

Guvernul şi-a asumat în Strategia Naţională de Sănătate să pună la punct un program de depistare precoce prin screening populaţional a cancerului la sân, în orizontul anilor 2017-2020. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO