Primul episod din Game of Thrones a fost vizionat ilegal de 55 de milioane de ori în primele 24 de ore după lansare

Primul episod din Game of Thrones a fost vizionat ilegal de 55 de milioane de ori în primele 24 de ore după lansare. Dintre acestea, un procent de 12,2 a fost prin intermediul descărcărilor și 11,3% prin intermediul site-urilor de tip torrent, potrivit unui studiu Kaspersky Lab. Serialul deţine multe recorduri fiind cel mai scump, cel mai vizionat, cel mai piratat şi cel mai premiat.
Lidia Neagu - lun, 22 apr. 2019, 09:07
Primul episod din Game of Thrones a fost vizionat ilegal de 55 de milioane de ori în primele 24 de ore după lansare

Cifre excepţionale sunt înregistrate oriunde este difuzat acest serial. La succesul „Game of Thrones” contribuie şi pirateria online, estimându-se că peste un miliard de persoane au urmărit în mod ilegal sezonul al şaptelea, stabilind astfel un nou record.

O analiză recentă publicată de Kaspersky Lab arătase că descărcările ilegale de filme și seriale sunt adesea folosite ca vehicule de malware. Fanii Game of Thrones sunt cei mai expuși riscului: în 2018, acesta a reprezentat 17% din întregul conținut piratat infectat, la nivel mondial, cu 20.934 utilizatori atacați.

„Analiza noastră arată clar că distribuitorii de programe malware folosesc emisiunile TV care sunt la mare căutare pe site-urile piratate: acestea sunt, de obicei, drame care au beneficiat de o promovare intensă sau seriale de acțiune. Primele și ultimele episoade, care atrag cei mai mulți spectatori, sunt cele mai expuse falsificărilor. Infractorii cibernetici tind să profite de loialitatea și nerăbdarea oamenilor, astfel încât promit un material nou-nouț pentru descărcare, care este, de fapt, o amenințare cibernetică. Având în vedere că a început sezonul final al Game of Thrones, am dori să avertizăm utilizatorii că este foarte probabil să existe o creștere a cantității de programe malware deghizate ca noi episoade ale acestui serial”, a explicat Anton V. Ivanov, Security Researcher la Kaspersky Lab.

Pentru a nu cădea victime unor programe periculoase, care pretind a fi emisiuni TV, Kaspersky Lab recomandă următoarele măsuri:

  • Utilizați numai servicii legitime, cunoscute pentru producerea și distribuirea de conținut TV.
  • Fiți atenți la extensia fișierului descărcat. Chiar dacă veți descărca episoade de la o sursă pe care o considerați de încredere și legitimă, fișierul ar trebui să aibă o extensie .avi, .mkv sau mp4 sau alta, dar niciodată .exe. 
  • Acordați o atenție deosebită autenticității site-urilor. Nu vizitați site-urile care permit vizionarea emisiunilor TV până când nu sunteți siguri că acestea sunt legitime și încep cu „https”. Verificați dacă site-ul este autentic, examinând formatul adresei URL sau ortografia denumirii companiei, înainte de a începe descărcarea.
  • Nu faceți click pe link-uri suspecte, cum ar fi cele care promit vizionarea în avans a unui nou episod; verificați programul serialului și țineți cont de el.
  • Utilizați o soluție de securitate fiabilă pentru o protecție completă împotriva unei game largi de amenințări.

Cel de al optulea sezon este anunţat drept cel mai scump din istoria serialelor TV, cu un buget de 15 milioane de dolari pe episod, respectiv 90 de milioane de dolari pentru cele şase episoade. 

Pe lângă efectele speciale, provocările generate de amenajarea decorurilor naturale şi onorariile actorilor (peste 1,1 milioane de dolari pe episod pentru cei mai importanţi cinci actori principali), valoarea facturilor a crescut vertiginos, cu atât mai mult cu cât episoadele acestui ultim sezon sunt mai lungi – o oră şi douăzeci de minute pentru ultimele trei, durate similare celor ale unor filme de lungmetraj. Doar episodul pilot a costat aproape 10 milioane de dolari în condiţiile în care cel mai scump sezon difuzat, al şaptelea, a costat 100 de milioane de dolari. 

Investiţia este rentabilă, potrivit The New York Times, întrucât franciza „Game of Thrones” a adus anual postului HBO încasări de 1 miliard de dolari. 

Este, de asemenea, serialul recompensat cu cele mai multe premii Emmy – 47 în total.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...