1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

News

Primul ghid dedicat bicicliștilor din România. Firmele de asigurare: Avem cele mai multe victime din UE, din accidente rutiere

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR) a lansat primul ghid dedicat siguranței românilor care merg cu bicicleta. Proiectul, dezvoltat în parteneriat cu comunitatea "Cu bicicleta departe", vine în contextul în care tot mai mulți români aleg acest mijloc de traansport.

05 aug, 2020 | ECONOMICA.net

Ghidul își propune să vină în sprijinul tuturor celor care optează pentru bicicletă ca alternativă de mobilitate, mai ales în interiorul orașelor, însă și în contextul vacanțelor sau al deplasării în afara orașelor. Ne dorim să venim în sprijinul românilor cu informații utile și adaptate așteptărilor și stilurilor de viață diverse. Vedem o tendință în creștere de alegere a bicicletei ca mijloc de transport preferat și ca alternativă sustenabilă, prietenoasă cu mediul înconjurător”, au declarat reprezentanții UNSAR, citați de Agerpres. 

Concomitent, industria locală de asigurări urmărește să consolideze gradul de conștientizare a tuturor participanților la trafic cu privire la ciclism și la extinderea acestuia în comunitățile din România. În contextul în care ne confruntăm cu cea mai mare incidență a victimelor cauzate de accidentele rutiere din Uniunea Europeană, responsabilitatea pentru asigurarea unui trafic mai sigur aparține fiecăruia dintre noi”, au adăugat reprezentanții UNSAR.

 UNSAR derulează anual o campanie dedicată creșterii gradului de conștientizare cu privire la decesele cauzate de accidentele auto în România. Anul trecut, campania #ATENTînTRAFIC a discutat despre CEI 40.000, având în vedere că aproape 40.000 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere în România în perioada 2001-2017. 

 UNSAR și industria de asigurări își vor continua demersurile de consolidare a condusului preventiv, inclusiv printr-o nouă campanie dedicată ce va fi lansată în toamna acestui an.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO