Primul hotel de pe litoral care a introdus all-inclusive merge pe profit şi este ocupat 100% în iulie

Hotelul Tismana de trei stele din staţiunea Jupiter este primul hotel de pe litoralul românesc care a introdus serviciile all-inclusive, în 2003.
Andrada Ghira - joi, 17 iul. 2014, 10:37
Primul hotel de pe litoral care a introdus all-inclusive merge pe profit şi este ocupat 100% în iulie

Hotelul are 247 de camere şi 12 apartamente, iar preţul pentru o noapte de cazare în cameră dublă, în sistem all-inclusive, variază în funcţie de perioadă de la 140 lei/persoană (nr. – în mai, iunie şi septembrie) la 200 lei/persoană (nr. – în luna august).

Asociaţia Naţională a agenţiilor de Turism (ANAT) a lansat în luna iunie ideea de brand Litoralul Verde, prin care agenţiile doresc să susţină staţiunile din sudul litoralului. 

Iar despre hotelul Tismana s-ar putea spune că este înconjurat de verdeaţă. Grădinile interioare ce fac parte din complex sunt o oază de răcoare, iar nostalgicii perioadei comuniste, se pot relaxa într-un loc special amenajat, cu obiecte vechi şi unde la loc de cinste stă fotografia lui Nicolae Ceauşescu şi al său îndemn „Dragi tovarăţi şi pretini, declar deschis sezonul estival…nu mai staţi acasă, veniţi pe litoral!„.

Elena Stan, administratorul hotelului încă din 1977, spune că pentru luna iulie gradul de ocupare este de 100% şi că puţine camere mai sunt libere pentru luna august. 

Tismana merge pe profit

Deşi cifra de afaceri a societăţii care operează hotelul a scăzut odată cu criza, Tismana SA merge pe profit.

Anul trecut, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 594.000 de euro şi un profit de 7.700 de euro, în uşoară scădere faţă de 2012. Cel mai bun an din ultimii şase a fost 2008. Atunci, cifra de afaceri trecuse de pragul de 900.000 de euro, iar profitul a fost de 52.000 de euro. Tismana SA este controlată de patru persoane fizice: Traian Stan, Alina Stan, Ion Căprar şi Nicolae Constantinescu.

Zona staţiunilor Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, Vama Veche atrage anual circa 70% din turiştii care vizitează staţiunile de la malul mării prin agenţii de turism.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...