Primul imobil pentru persoane hipersensibile din Europa, construit în Elveţia

Locuitorii sau vizitatorii primului imobil din Europa pentru persoanele care suferă de hipersensibilitate, construit la Zurich, în Elveţia, trebuie să respecte o serie de reguli stricte, printre care să nu fumeze, să nu se parfumeze şi să nu folosească telefonul mobil în clădire, informează France Presse.
Economica.net - Dum, 06 apr. 2014, 09:11
Primul imobil pentru persoane hipersensibile din Europa, construit în Elveţia

Dureri, anxietate şi probleme respiratorii sunt câteva din simptomele zilnice de care suferă persoanele atinse de sindromul hipersensibilităţii chimice (MCS), care ar fi cauzat de o intoleranţă la o multitudine de produse chimice: loţiuni, detergenţi, fixativ pentru păr sau vopsele.

Hipersensibilitatea poate fi de asemenea electromagnetică: ea este în acest caz provocată de diferite unde electromagnetice care sunt degajate de echipamentele electronice fără fir.

‘Sufăr din copilărie. Aceasta mi-a schimbat cu adevărat viaţa’, a declarat pentru AFP unul dintre rezidenţi, Christian Schifferle, 59 de ani, care conduce Fondation Healthy Life and Living, aflată la originea proiectului de construcţie.

Scopul construirii acestui imobil, care a început în decembrie 2013 în cartierul periferic Leimbach din Zurich, cu ajutor financiar din partea primăriei, a fost să răspundă la nevoile hipersensibililor. În total au fost amenajate 15 apartamente.

Sindromul MCS este puţin recunoscut de medicina tradiţională şi afectează 5.000 de persoane în Elveţia, potrivit autorităţilor din Zurich.

Locuitul în noul imobil din Leimbach, primul de acest fel din Europa, nu îi va vindeca pe rezidenţi, însă le va uşura viaţa de zi cu zi.

‘Am vrut să ajutăm aceste persoane, pentru a dispune de un cămin unde să fie mai puţin bolnave’, a explicat o purtătoare de cuvânt a Departamentului pentru locuinţe al primăriei din Zurich, Lydia Trueb.

Orice persoană care intră în clădire trebuie să-şi închidă telefonul mobil şi celelalte echipamente fără fir, care oricum nu funcţionează în interior. Locuitorii nu sunt totuşi izolaţi de lume, pentru că au la dispoziţie o linie telefonică tradiţională.

Clădirea dispune de un spaţiu comun, echipat cu un filtru de purificare a aerului. De asemenea, la intrarea în imobil sunt expuse produsele de curăţenie şi igienă permise.

A evita ceea ce îi îmbolnăveşte ‘este cu adevărat de ajutor pentru majoritatea acestor pacienţi’, a explicat pentru AFP dr. John van Limburg Stirum, care a urmărit mai multe persoane persoane ce suferă de hipersensibilitate, printre care şi Christian Schifferle, la clinica Seegarten din apropiere de Zurich.

‘Ei trebuie să se refugieze în locuri fără antene şi fără radiaţii de la telefoanele mobile’, a afirmat el, precizând că i-ar plăcea ca medicii să recunoască într-o măsură mai mare sindroamele de hipersensibilitate.

‘Aceşti pacienţi suferă cu adevărat’, a adăugat el.

Construită din materiale speciale, noua clădire beneficiază de asemenea de un sistem de ventilaţie care evacuează toate mirosurile. Ca măsură de precauţie, lucrătorii care au construit imobilul nu au putut să fumeze pe şantier şi nici să se parfumeze.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană investeşte peste un miliard de euro în 54 proiecte industriale în domeniul apărării
Comisia Europeană investeşte peste un miliard de euro în 54 proiecte industriale în domeniul apărării
Comisia Europeană a anunţat, joi, rezultatele cererilor de propuneri din 2023 din cadrul Fondului european de apărare (FEA), în valoare de 1,031 de miliarde de euro sub formă de finanţare din......
Calea ferată Focșani – Roman: Guvernul a aprobat investiții de peste 11 miliarde de lei în reabilitarea liniei de aproape 150 de kilometri
Calea ferată Focșani – Roman: Guvernul a aprobat investiții de peste 11 miliarde de lei în reabilitarea liniei ...
Executivul a aprobat în ședința de joi indicatorii tehnico - economici ai obiectivului de investiții feroviare “Reabilitarea ...
Autostrada A1 București – Pitești: Guvernul a aprobat joi investiții de peste un miliard de lei în lucrări de reabilitare
Autostrada A1 București – Pitești: Guvernul a aprobat joi investiții de peste un miliard de lei în lucrări de ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico - economici aferenți obiectivului de investiții “Autostrada A1: Lot 2 km 44+000 ...
Avertisment din Iran: Ţările europene vor plăti pentru că au susţinut Israelul în timpul atacului din aprilie
Avertisment din Iran: Ţările europene vor plăti pentru că au susţinut Israelul în timpul atacului din aprilie
Corpul Gardienilor Revoluţiei - armata de elită a regimului de la Teheran - a avertizat Marea Britanie, Franţa şi Germania ...