Primul M&A transfrontalier pentru Bittnet: Grupul a achiziționat 35% din Servodata, un integrator de soluții IT&C din Cehia

Ion Dobreanu - lun, 01 mart. 2021, 19:43
Primul M&A transfrontalier pentru Bittnet: Grupul a achiziționat 35% din Servodata, un integrator de soluții IT&C din Cehia

Compania IT românească Bittnet (BNET) a anunțat luni printr-un comunicat că a reușit să facă prima sa tranzacție transfrontalieră, prin achiziționarea a 35% din acțiunile Servodata a.s., integrator de soluții IT&C din Cehia, membru în cadrul grupului Moore Cehia.

„Suntem încântați că ne ținem de promisiunea făcută anul trecut acționarilor noștri cu privire la extinderea activității Bittnet Group în regiunea de Sud-Est a Europei. Anunțul nostru de astăzi, achiziționarea a 35% din acțiunile Servodata Group – o companie de IT cu o istorie de 30 de ani și care activează pe două piețe importante – Cehia și Slovacia, marchează o nouă etapă în dezvoltarea noastră. Împărtășim aceeași viziune cu Moore Cehia în privința potențialului din regiune și intenționăm să accelerăm creșterea Servodata. Vom lucra împreună pentru a constitui un grup IT relevant la nivel regional, capabil să răspundă cererii tot mai ridicate pentru serviciile IT în Europa de Sud-Est”, a declarat Mihai Logofătu (foto), cofondator Bittnet Group.

Valoarea tranzacției este de 1,4 milioane de euro, iar suma va fi plătită actualului deținător al Servodata, Moore Cehia, în acțiuni BNET care vor fi emise printr-o nouă operațiune de majorare de capital. Mai mult, Bittnet Group va finanța Servodata cu suma de 2 milioane euro sub formă de împrumut în vederea dezvoltării de produse comune și extinderea la nivel geografic în următorii trei ani. În urma tranzacției, Bittnet Group va deține 35% din Servodata, iar Moore Cehia va deține 65% din acțiunile companiei.

Citiți și: Bittnet Group a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 108,6 milioane de lei și un profit operațional de 4,3 milioane de lei (economica.net)

„Grupul nostru îi urează bun-venit unui nou partener în structura sa. Considerăm că Bittnet Group este un jucător major în domeniul IT&C, cu o viziune puternică în privința expansiunii la nivel european, iar acest lucru ne aduce împreună. Credem că prin unirea forțelor celor două entități ale noastre vom accelera activitățile planificate în domenii precum securitatea cibernetică, prelucrarea robotică a datelor și conectivitatea inteligenței artificiale, reușind în același timp să ne extindem prezența geografică” a spus Petr Kymlička, coproprietar Moore Cehia.

Despre Servodata

Servodata a.s. este o societate pe acțiuni cu sediul în Praga, Cehia. Compania deține trei filiale. Servodata Group operează pe piața cehă de peste trei decenii și este una dintre companiile de top în domeniul furnizării de soluții IT pentru afaceri. De asemenea, Servodata este prezentă și pe piața din Slovacia din 1994.

Domeniul cheie de activitate al Servodata include proiectarea, implementarea și suportul infrastructurii tehnologice, consultanță IT și servicii de asistență, inclusiv externalizarea la scară largă a serviciilor IT. În domeniul dezvoltării, Servodata se concentrează în principal pe implementarea soluțiilor de business intelligence. Recent, organizația a realizat investiții semnificative în domeniul securității cibernetice, ceea ce a contribuit la consolidarea poziției sale în Slovacia. Compania are 70 de designeri, arhitecți, dezvoltatori și consultanți. În 2020, Servodata a înregistrat venituri de aproximativ 10 milioane de euro, cu 12% în plus față de 2019 și un profit net de 0,4 milioane de euro, în creștere cu 60% față de anul precedent.

Ca urmare a tranzacției, Bittnet și Moore Cehia au în vedere o creștere de la an la an de cel puțin 20% a cifrei de afaceri. În consecință, pentru 2021, Servodata Group estimează să atingă 12 milioane euro cifră de afaceri și un profit net de 1,5 milioane euro.

Tranzacția este supusă finalizării cu succes a procesului de due diligence, precum și votului favorabil în Adunarea Generală a Acționarilor a Bittnet Group programată să aibă loc pe 27 aprilie 2021. În cazul finalizării cu succes a investiției, Consiliul de Administrație al Servodata va fi format din cinci membri, dintre care două locuri vor aparține Bittnet Group.
Servodata Group face parte din grupul de consultanță, audit și tehnologie Moore Cehia, deținut de Petr Kymlička și Radovan Hauk. Activitatea Grupului include consultanță și audit, precum și servicii contabile, fiscale, juridice, de formare și educaționale, tehnologice și ICT. În 2020, Moore Cehia a raportat o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 20 milioane euro. Moore Cehia face parte din Moore Global, una dintre cele mai mari rețele internaționale de firme de audit și consultanță.

Despre Bittnet

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company și Softbinator.

Te-ar mai putea interesa și
Marii angajatori din SUA iau măsuri pentru limitarea extinderii variantei Delta. Walmart impune din nou purtarea măștilor, iar Disney își obligă angajații să se vaccineze
Marii angajatori din SUA iau măsuri pentru limitarea extinderii variantei Delta. Walmart impune din nou purtarea măștilor, ...
Doi mari angajatori americani au adoptat vineri noi măsuri în faţa variantei Delta: Walmart a cerut tuturor colaboratorilor să poarte din nou măşti sanitare în zonele în care coronavirusul......
OMS susține că varianta Delta a coronavirusului nu vizează în mod specific copiii
OMS susține că varianta Delta a coronavirusului nu vizează în mod specific copiii
Varianta Delta a COVID-19 nu vizează în mod specific copiii, contrar a ceea ce sugerează unele ipoteze, a declarat vineri ...
Băncile din Uniunea Europeană au trecut testele de stres organizate de EBA și sunt aproape să reia plata dividendelor
Băncile din Uniunea Europeană au trecut testele de stres organizate de EBA și sunt aproape să reia plata dividendelor
Băncile din UE s-au apropiat din ce în ce mai mult de stadiul în care vor putea plăti dividende din nou, după ce au ...
Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
Societatatea Națională Nuclearelectrica a anunțat vineri seară prin intermediul unui comunicat că Unitatea 2 a Centralei ...