1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Primul pas către "Autostrada" Litoralului: A fost depusă la ANAP documentaţia pentru centura Techirghiol

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că a fost depusă la ANAP, spre validare, documentaţia de atribuire pentru Centura Techirghiol. "Autostrada" Litoralului urmează să fie construită în regie proprie de Regionala de Drumuri Constanţa şi ar putea fi gata peste trei ani.

25 noi, 2016 | ECONOMICA.net

Condiţiile de relief din zona traseului permit adoptarea unei viteze de proiectare de 100 - 120 km/h. În acest sens, CNAIR urmărește construcția unei legături rutiere rapide între autostrada A2 și sudul litoralului, astfel că Varianta de Ocolire Techirghiol va avea profil de drum expres.

Pentru realizarea acestui drum expres, CNAIR scoate în primă fază la licitaţie un contract pentru studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi autorizaţie de construire. După ce Agenţia Naţională pentru Achiziţiil Publice (ANAP) va aviza documentaţia trimisă de CNAIR, anunţul va fi publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Lucrările efective vor demara în aprilie 2018 şi vor fi terminate în decembrie 2019, conform unui grafic (galerie foto) prezentat de către oficialii de la Drumuri pentru proiectele ce urmează să fie executate în regie proprie.

Drumul expres Varianta de Ocolire Techirghiol are rolul de a prelua traficul de pe autostrăzile A2, A4 și de a-l dirija spre litoralul de sud al Mării Negre, respectiv Punctul de trecere al frontierei cu Bulgaria.

Traseul drumului va avea o lungime totală de 25,875 km. Acesta începe din intersecţia drumurilor naţionale DN 39 cu DN 39A, zona pasajului RO-RO, la intrarea în localitatea Eforie, şi se desfăşoară pe direcţia nord-sud, trece prin apropierea localităților Eforie, Techirghiol, Moviliţa, Biruința, Moşneni şi 23 August.

Caracteristicile drumului expres sunt:
Ø  Profil transversal
Ø   platformă:                                                       21,50m
o   parte carosabilă:                                             2x7,00m
o   acostamente:                                                   2x1,50m
o   benzi de încadrare:                                        2x0,75m
o   Sistem rutier elastic (solutia 1) / semirigid (solutia 2).
o   pasaje subterane:                                           4 buc
o   pasaje supraterane:                                        5 buc
o   intersecții cu alte căi de comunicație:           3 buc

Ø  Noduri rutiere
o   Eforie Nord (km 0+000) – punct de plecare din DN 39
o   Techirghiol Vest ( km 8+550 ) – intersecție cu DN 38
o   23 August ( km 25+875 ) – sfârșit drum în DN 39

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO