Primul preţ iPhone X în România: de la 5.300 lei pentru varianta cu 64 GB, 6.100 lei pentru 256 GB

Apple iPhone X va putea fi precomandat de fanii din România începând din 27 octombrie, de la 5.299,90 lei pentru varianta cu 64 GB de stocare, respectiv 6.099,90 lei pentru versiunea cu 256 GB de stocare internă.
Economica.net - joi, 14 sept. 2017, 08:52
Primul preţ iPhone X în România: de la 5.300 lei pentru varianta cu 64 GB, 6.100 lei pentru 256 GB

Data concretă de lansare a noului flagship Apple nu este cunoscută încă. Telefonul este listat de magazinul online QuickMobile.ro, cu precomandă din 27 octombrie.

iPhone X este ediţia aniversară a telefonului Apple, la 10 ani de la lansarea primului model, şi implementează mai multe tendinţe populare în ultimul an pe piaţă, precum ecranul cu ramă minimală, care acoperă aproape întreaga faţă a telefonului, şi eliminarea butonului de home.

Pioner în privinţa ecranului „fără margini” a fost compania chineză Xiaomi, care a lansat încă de anul trecut un smartphone-concept cu un astfel de display, iar Samsung a mizat pe un astfel de design pentru întreaga familie de flagshipuri de anul acesta.

Noul iPhone păstrează de asemenea decizia de anul trecut de a renunţa la mufa jack de 3,5 milimetri pentru căşti audio şi renunţă şi la senzorul de amprentă, singura metodă de autentificare biometrică devenind scanarea facială 3D.

Este de asemenea primul iPhone cu ecran OLED, standardul de display folosit de câţiva ani de Samsung şi alţi producători din ecosistemul Android. iPhone X este are de asemenea certificare IP67 pentru rezistenţa la apă şi praf, o altă premieră pentru Apple.

Deşi iPhone 8, upgrade-ul iterativ la modelele iPhone 7 de anul trecut, va apărea pe piaţă mult mai rapid decât iPhone X, preţurile din România încă nu sunt cunoscute. În SUA, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus vor putea fi comandate începând din 15 septembrie, iar livrările ar urma să înceapă în 22 septembrie. Apple estimează că iPhone X va ajunge efectiv pe piaţă pe 3 noiembrie.

Apple a comunicat pentru iPhone X un preţ de referinţă de 999 de dolari SUA pentru varianta de 64 GB, în timp ce iPhone 8 pleacă de la 699 de dolari, iar iPhone 8 Plus de la 799 de dolari.

Nu compania americană a dat însă tonul la scumpiri pe piaţa de smartphone-uri de lux. Samsung a plusat odată cu lansarea modelelor Galaxy S8 şi S8+ la preţuri mai mari faţă de flagship-urile din anii trecuţi (preţurile au mai scăzut între timp, la luni bune de la lansare), iar Galaxy Note 8, prezentat recent, pleacă de la 930 de dolari.

Pe piaţa din România, Samsung Galaxy S8 poate fi găsit sub 3.000 de lei la liber, în cea mai ieftină variantă, în timp ce S8+ pleacă de la aproximativ 3.400 de lei. Samsung Galaxy Note 8 costă în România aproximativ 4.500 de lei.

În zona premium mai concurează telefoane ca HTC U11, care pleacă de la aproximativ 3.000 de lei, iar LG V30, noul flagship al companiei sud-coreene, poate fi precomandat la aproximativ 4.000 de lei.

Ultima lansare din acest an din zona premium este aşteptată în octombrie de la Google, care va prezenta noile smartphone-uri Pixel.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...