1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 35 º

IT&C

Primul serviciu de transfer de bani prin telefon din România dispare de la 1 decembrie. Vodafone închide M-Pesa

Vodafone România va închide serviciul de transfer de bani M-Pesa începând din 1 decembrie, a anunţat, vineri, compania.

13 oct, 2017 | ECONOMICA.net
(update 13 oct, 2017 14:05) Poziţia oficială a Vodafone România
"În urma unei evaluări detaliate a evoluției serviciului M-Pesa, Vodafone România a decis să sisteze acest serviciu în 1 decembrie 2017. Ne-am contactat clienții pentru a le face cunoscută această schimbare, punându-le la dispoziție informații suplimentare referitorare la procesul de sistare. Clienții M-Pesa nu au niciun motiv de îngrijorare, deoarece fondurile lor rămân în siguranță, ușor de accesat, pentru a fi utilizate în diverse operațiuni sau retrase, în funcție de ceea ce doresc", au afirmat reprezentanţii Vodafone România.

"Vă informăm că serviciul M-Pesa nu va mai fi disponibil începând din 1 decembrie 2017. Decizia sistării serviciului de plăți M-Pesa a fost luată în urma analizarii evoluției acestui serviciu și ținând cont de contextul de piață actual", se arată într-o comunicare a Vodafone România către clienţi, postată vineri pe site-ul M-Pesa.

"Soldul contului dvs. va putea fi folosit până în 30 noiembrie 2017, inclusiv, pentru următoarele operațiuni: retrageri de numerar, plata facturii Vodafone şi reîncărcarea Cartelei Vodafone. Începând din 1 decembrie 2017, singura operațiune care va rămâne disponibilă va fi retragerea de numerar. Aceasta va putea fi făcută doar în magazinele Vodafone și va fi gratuită", precizează compania.

Operațiunile M-Pesa se vor sista treptat, în cadrul unui proces derulat în conformitate cu prevederile legale în vigoare, aplicabile emitenților de monedă electronică, informează Vodafone. Mai întîi, vor fi sistate operațiunile de înregistrare și activare a serviciului, precum și cele de alimentare de cont. Ulterior, se vor sista operațiunile de plată a facturilor, încarcare a cartelelor preplatite, de transfer de bani și retragere de numerar.

Începând cu data de 7 octombrie nu se mai percepe comision pentru niciun fel de operațiune efectuată de clienții acestui serviciu. Comisionul de administrare cont va fi perceput în continuare pentru clienții care nu au înregistrat activitate în ultimele 90 de zile.

M-Pesa este un serviciu de transfer de bani şi plăţi într-un cont ataşat numărului de mobil.

Vodafone a lansat M-Pesa în România în martie 2014, sperând că serviciul va prinde aici datorită numărului mare de români plecaţi la muncă în străinătate, care trimit bani acasă. M-Pesa a apărut în Kenya în 2007 şi a fost lansat, de atunci, în ţări emergente precum India, Africa de Sud sau Albania.

Serviciul a fost operat în România prin intermediul firmei Vodafone România M-Payments, înregistrată în Bucureşti. Compania a investit, de-a lungul celor trei ani de activitate, aproximativ 50 de milioane de lei în această firmă.

La sfârşitul anului 2016, Vodafone România M-Payments avea datorii de 5,17 milioane lei, lichidităţi de 7,49 milioane lei şi un capital subscris vărsat de 44,68 milioane lei. Firma a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 600.243 lei şi pierderi de 11,78 milioane lei, cu un număr mediu de 37 de angajaţi.

Vodafone România este al doilea mare operator de telefonie mobilă de pe piaţa locală după numărul de clienţi şi cifra de afaceri, cu peste 9 milioane de utilizatori şi afaceri anuale de aproximativ 800 de milioane de euro.

TAGURI
loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO