Primul târg de vinuri din ultimii doi ani este organizat la Muzeul Țăranului Român

În perioada 3-6 iunie 2021 va fi organizat la Muzeul Național al Țăranului Român primul târg de vinuri de după relaxarea restricțiilor de siguranță.
Ion Dobreanu - vin, 28 mai 2021, 19:00
Primul târg de vinuri din ultimii doi ani este organizat la Muzeul Țăranului Român

Evenimentul, care poartă denumirea Vin(o)laMȚR, este organizat de membri industriei vinicole, care au luat inițiativa de a face rapid primii pași reîntâlnindu-se față în față cu publicul iubitor și consumator de vinuri și cu reprezentanții HORECA din București.

Acesta este primul târg de vinuri organizat în ultimii doi ani în România. Producătorii de vinuri vor oferi spre degustare majoritatea vinurilor lansate pe piață în 2020 și 2021, într-o locație potrivită pentru acest eveniment, ce își propune relansarea pieței de vinuri premium românești: la Muzeul Național al Țăranului Român.

Vin(o)laMTR este un proiect pilot, care va genera statistici relevante, folositoare Guvernului în strategia de relansare a industriei de evenimente.

Categoria vinuri și în special cea de vinuri premium destinate HORECA au fost printre cele mai lovite de efectele generate de Pandemia COVID-19, iar revenirea nu va fi ușoară.

Evenimentul va reuni între 40 și 50 de crame, marea majoritate din România și aproximativ 400 de etichete diferite, plus un VIP Lounge, unde consumatorii vor putea să deguste vinurile din categoria Super-premium și Ediții limitate.

Alegerea de a organiza târgul în aer liber și de a nu aștepta momentul prielnic organizării lui într-o locație la interior nu este dictată doar de nevoia de a relua rapid contactul direct al industriei cu piața, sau de regulile și normele sanitare în vigoare, ci și de acceptarea unui adevăr de netăgăduit: pentru a se bucură la maximum de vinuri, consumatorul trebuie să se simtă în largul lui, iar astăzi publicul nu se mai simte confortabil în locații aglomerate la interior. Acesta este un adevăr care va rămâne valabil destul de mult timp chiar și după ce pandemia va fi trecut.

Organizatorul evenimentului va instala la intrarea în incinta târgului un punct de testare rapidă, asigurând astfel posibiliatea de a participa și celor care nu pot prezența una dintre variantele de mai sus. Organizarea târgului va fi foarte strictă, în conformitate cu toate normele sanitare în vigoare, participarea fiind posibilă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la dată diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității).

Târgul va fi organizat de CONNSOLA, un grup de companii ce își propune relansarea industriei de evenimente specializate și evenimente generaliste, sub marca Făcut în Țară Mea, brand al ACDBR – Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România, proiect ce are că scop creșterea consumului de produse fabricate în România, pentru a impulsiona relansarea economiei românești.

Parteneri ai evenimetului sunt Muzeul Național al Țăranului Român, Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România, Old Team Distribution, Aquila Group, Pagină de Vin.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu: Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori
Ciolacu: Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Guvernul are toţi banii necesari pentru a plăti pensiile şi salariile, inclusiv pentru profesori....
Libris a investit jumătate de milion de euro în reamenajarea librăriei de unde a început afacerea. Aflat într-o clădire monument istoric din Brașov, spațiul este folosit ca librărie de 105 ani
Libris a investit jumătate de milion de euro în reamenajarea librăriei de unde a început afacerea. Aflat într-o clădire ...
Libris, business antreprenorial controlat de familia Oniță, a redeschis, după șase de luni de lucrări de reamenajare, ...
Restaurantul Diplomat din incinta Clubului Diplomatic a înregistrat venituri cu 12% mai mari, în primul trimestru. ”În următoarele luni, ne propunem să atragem mai multă atenție din partea oaspeților români”
Restaurantul Diplomat din incinta Clubului Diplomatic a înregistrat venituri cu 12% mai mari, în primul trimestru. ”În ...
Diplomat, restaurantul iconic al Capitalei din incinta Clubului Diplomatic, a încheiat anul 2023 cu afaceri de peste 14 ...
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis ...