1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Primul tramvai Astra a sosit azi la Oradea, după cinci luni de așteptare VIDEO

Primul tramvai românesc nou, fabricat de Astra Vagoane Călători pentru Oradea, a sosit marți în orașul din Bihor. Inițial, acesta era așteptat la finele anului trecut.

05 mai, 2020 | | ECONOMICA.net

Compania Oradea Transport Local a postat imagini live cu primul tramvai Astra care a ajuns marți în oraș.

 Inițial, Mircea Mălan, viceprimarul Oradei, anunțase că primele șapte din cele 20 de tramvaie comandate urmau să sosească în orașul din Bihor până la finele lui 2019.

 

Municipiul Oradea a lansat pe 5 mai 2018 licitaţia pentru achiziţia a 10 tramvaie, valoarea estimată a acestora fiind de 74,45 milioane de lei. Cantitatea de 10 tramvaie va putea fi suplimentată prin achiziţia a încă maximum 10 bucăţi, iar valoarea totală se va dubla atunci la 148,90 milioane de lei (31,97 milioane de euro).

Până la data limită de transmitere a ofertelor, respectiv 20 iunie 2018, a depus ofertă doar producătorul român Astra Vagoane Călători.

Acesta a fost singurul ofertant şi la licitaţiile din alte oraşe precum Cluj Napoca, Galaţi şi Arad.

Producătorul român de tramvaie a ofertat la Oradea modelul Imperio, fabricat la Arad sub licenţă cumpărată de la Siemens. Achiziţia tramvaielor din Oradea este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operational Regional – POR.

Tot luna aceasta a ajuns și în Cluj-Napoca primul tramvai nou fabricat de Astra pentru acest oraș, potrivit presei locale. De asemenea, la finele anului trecut, Astra Vagoane Călători a livrat primul tramvai nou și în Arad.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO