Primul tramvai nou ar putea sosi în București în martie, de la Electroputere VFU Pașcani – Club Feroviar

Primul tramvai nou în București va veni de la Pașcani la mijlocul lunii martie 2021, iar în termen de 15 luni pot fi livrate toate cele 40 de unități contractate inițial, scrie Club Feroviar. Tehnologia tramvaiului produs la Pașcani este realizată de o companie americană și va avea un tip de instalație de climatizare care se regăsește și pe stația spațială. 
Economica.net - lun, 14 dec. 2020, 08:20
Primul tramvai nou ar putea sosi în București în martie, de la Electroputere VFU Pașcani - Club Feroviar

La finele lunii iulie 2020, Asocierea Electroputere VFU Pașcani – Reloc Craiova a câștigat licitația organizată de STB pentru livrarea a 40 de tramvaie de 18 metri, cu posibilitatea de suplimentare cu încă 60 de unități.

Tehnologia tramvaiului produs la Pașcani este realizată de o companie americană, iar Electroputere VFU a investit deja în acest proiect peste 20 milioane de euro. Vehiculul va fi dotat cu ultima tehnologie de detectare a obstacolelor, astfel încât tramvaiul să poată frâna în siguranță în caz de intrare a unui pieton sau a unei mașini în perimetrul de siguranță.

Tramvaiul va fi dotat cu camere de supraveghere video care vor putea număra pasageri și va avea avea instalația de climatizare asistată cu ozonificare, ce va putea să elimine virușii și bacteriile, protejând asfel călătorii. Un tip de instalație de climatizare care se regăsește și pe stația spațială, mai scrie sursa citată.

Contractele pentru livrarea noilor tramvaie nu au fost încă semnate, dar, conform Club Feroviar, noul edil Nicușor Dan vrea să se semneze până la finele anului în curs contractele cu Astra Vagoane Călători Arad și cu Electroputere VFU Pașcani, societăți românești care au câștigat licitațiile organizate de Primăria Municipiului București, respectiv Societatea de Transport București.

ECONOMICA.NET a transmis săptămâna trecută o solicitare către Primăria Municipiului București cu privire la întârzierile în semnarea contractelor pentru tramvaie noi în Capitală.

În ianuarie 2019, Asocierea Electroputere VFU Pascani – Astra Vagoane Calatori Arad a finalizat livrarea celor 30 tramvaie Armonia (foto) reconstruite și modernizate, contractate cu Municipiul Timișoara, conform informațiilor de pe site-ul companiei din Pașcani.

Te-ar mai putea interesa și
Listare Premier Energy. Compania debutează la Bursa de Valori Bucureşti
Listare Premier Energy. Compania debutează la Bursa de Valori Bucureşti
Premier Energy se listează la Bursa de Valori Bucureşti, astăzi, 28 mai 2024....
Ungaria respinge ideea reintroducerii serviciului militar obligatoriu în Europa
Ungaria respinge ideea reintroducerii serviciului militar obligatoriu în Europa
Ministrul ungar de externe Peter Szijjartor a declarat luni că ''propunerile nebuneşti'' de reintroducere a serviciului ...
Șeful Citroen admite, pentru prima dată oficial, că marca sa concurează cu Dacia
Șeful Citroen admite, pentru prima dată oficial, că marca sa concurează cu Dacia
Thierry Koskas, CEO al Citroen și director global de vânzări și marketing al Stellantis, a admis pentru prima dată că ...
Încă o ieftinire a carburanților, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Încă o ieftinire a carburanților, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus din nou, azi-dimineață, prețul carburanților, ...