Primul tramvai nou ar putea sosi în București în martie, de la Electroputere VFU Pașcani – Club Feroviar

Primul tramvai nou în București va veni de la Pașcani la mijlocul lunii martie 2021, iar în termen de 15 luni pot fi livrate toate cele 40 de unități contractate inițial, scrie Club Feroviar. Tehnologia tramvaiului produs la Pașcani este realizată de o companie americană și va avea un tip de instalație de climatizare care se regăsește și pe stația spațială. 
Economica.net - lun, 14 dec. 2020, 08:20
Primul tramvai nou ar putea sosi în București în martie, de la Electroputere VFU Pașcani - Club Feroviar

La finele lunii iulie 2020, Asocierea Electroputere VFU Pașcani – Reloc Craiova a câștigat licitația organizată de STB pentru livrarea a 40 de tramvaie de 18 metri, cu posibilitatea de suplimentare cu încă 60 de unități.

Tehnologia tramvaiului produs la Pașcani este realizată de o companie americană, iar Electroputere VFU a investit deja în acest proiect peste 20 milioane de euro. Vehiculul va fi dotat cu ultima tehnologie de detectare a obstacolelor, astfel încât tramvaiul să poată frâna în siguranță în caz de intrare a unui pieton sau a unei mașini în perimetrul de siguranță.

Tramvaiul va fi dotat cu camere de supraveghere video care vor putea număra pasageri și va avea avea instalația de climatizare asistată cu ozonificare, ce va putea să elimine virușii și bacteriile, protejând asfel călătorii. Un tip de instalație de climatizare care se regăsește și pe stația spațială, mai scrie sursa citată.

Contractele pentru livrarea noilor tramvaie nu au fost încă semnate, dar, conform Club Feroviar, noul edil Nicușor Dan vrea să se semneze până la finele anului în curs contractele cu Astra Vagoane Călători Arad și cu Electroputere VFU Pașcani, societăți românești care au câștigat licitațiile organizate de Primăria Municipiului București, respectiv Societatea de Transport București.

ECONOMICA.NET a transmis săptămâna trecută o solicitare către Primăria Municipiului București cu privire la întârzierile în semnarea contractelor pentru tramvaie noi în Capitală.

În ianuarie 2019, Asocierea Electroputere VFU Pascani – Astra Vagoane Calatori Arad a finalizat livrarea celor 30 tramvaie Armonia (foto) reconstruite și modernizate, contractate cu Municipiul Timișoara, conform informațiilor de pe site-ul companiei din Pașcani.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ioan Ladoși (APCPR): Aproximativ 80% din carnea de porc din galantare va proveni din import
Ioan Ladoși (APCPR): Aproximativ 80% din carnea de porc din galantare va proveni din import
Producătorii de carne de porc din România preconizează că aproximativ 80% din carnea care se va găsi în galantare în ...
Drumul nou de beton către Bulgaria va fi dat în trafic pe 20 decembrie – Ministerul Transporturilor
Drumul nou de beton către Bulgaria va fi dat în trafic pe 20 decembrie – Ministerul Transporturilor
În a doua parte a lunii decembrie 2021 se va circula pe Drumul de legătură DN 5– Șoseaua de Centura – Pod Prieteniei, ...
Polonia reduce TVA la energia termică în cadrul măsurilor anti-inflaţioniste
Polonia reduce TVA la energia termică în cadrul măsurilor anti-inflaţioniste
Polonia va reduce Taxa pe valoarea adaugată (TVA) aplicată căldurii livrate în sistem centralizat în cadrul măsurilor ...