1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Primul transport de tiruri cu trenul din programul RO-LA: CFR Marfă duce tiruri de la graniţa cu Ucraina până în Bulgaria

CFR Marfă a anunţat azi primul transport de tiruri pe cale ferată din cadrul programului guvernamental RO – LA. Operatorul de stat a preluat tiruri ucrainene de la frontiera de nord a ţării pentru a le transporta până în Ruse, Bulgaria, de unde vor pleca mai departe în Turcia.

19 iul, 2018 | | ECONOMICA.net

CFR Marfă anunţă joi, 19 iulie, primul transport din cadrul programului RO - LA, lansat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Este vorba despre tiruri ucrainene, pe care CFR Marfă le-a preluat de la frontiera Dorneşti, pentru a le transporta până la Ruse, Bulgaria, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii companiei de stat.

Pe viitor, CFR Marfă vrea să asigure astfel de transporturi şi pe relaţia Curtici – Giurgiu, dar şi în alte ţări, chiar şi în Turcia.

Pe 6 iulie, CFR Marfă a anunţat aprobarea proiectului său privind punerea în circulaţie de trenuri RO-LA, fiind primul beneficiar al  Programului ce vizează transferul de pe şosele pe calea ferată a transportului de marfă, în scopul reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

Programul RO-LA se adresează operatorilor de transport feroviar din Romania, finanţarea acordată de Administraţia Fondului pentru Mediu fiind în cuantum de 60% din valoarea fără TVA a facturii emise de operatorul de transport feroviar societăţii de transport rutier pentru activităţile finanţate în cadrul acestui Program.

Datorită intrării în acest program, CFR Marfă poate beneficia de o sumă de până la 14 milioane de lei.

CFR Marfă deţine 160 de vagoane specializate pentru transportul TIR-urilor pe calea ferată şi este singurul operator feroviar de marfă din Romania care are în proprietate astfel de vagoane, realizand în perioada 2002-2006 transporturi de acest fel pe relaţia Wels (Austria) – Glogovaţ (Arad).

Ministerul Transporturilor a anuţat în februarie că un tren-probă de tip RO-LA, încărcat cu 8 camioane, a circulat între Terminal Curtici şi Craiova, distanţa fiind parcursă în mai puţin de 12 ore.

Potrivit Executivului, transportul de tip RO-LA (Rollenden Landstrassen - "şosea rulantă"n.r.) reprezintă forma particulară de transport combinat în care vehicule rutiere sunt transportate pe calea ferată, în trenuri compuse din vagoane specializate. Totodată, şoferii vehiculelor rutiere pot însoţi respectivele vehicule pe durata transportului feroviar, caz în care sunt transportaţi în vagoane de călători (vagoane cuşetă sau vagoane de clasă).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO