1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Primul trimestru are o pondere de doar 19-20% din produsul intern brut pe întregul an - INS

Primul trimestru are o pondere mică, respectiv de 19-20% din valoarea PIB din întregul an, în general, a declarat, miercuri, Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), într-o conferinţă de presă.

07 iun, 2017 | Agerpres

'Trimestrul unu are o pondere mai mică din produsul intern brut din anul respectiv. 19-20% din valoarea PIB în acest trimestru. (...) Toate aceste cifre trebuie dublate de o analiză a indicatorilor structurali. Atât la metoda de producţie şi de cheltuieli o să avem în vedere atât structura PIB cu elementele componente cât şi dinamica acestora', a spus Andrei.

La metoda producţiei, el a precizat că industria are ponderea cea mai mare în realizarea PIB, aproximativ 23,1% în primul trimestru.

'Un aport important la realizarea PIB îl au ramura comerţului şi administraţia publică. Dacă e să grupăm toate ramurile care asigură serviciile, observăm că au o pondere 62,7% la formarea PIB', a mai arătat preşedintele INS.

Creşterea de 5,7% a Produsului Intern Brut în primul trimestru s-a datorat în principal consumului final al gospodăriilor populaţiei, care a contribuit cu 4,8% la avansul economiei, reiese dintr-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS) remis, miercuri, AGERPRES.

De asemenea, o contribuţie importantă a avut şi variaţia stocurilor cu 1,1%, consecinţă a creşterii importante a variaţiei stocurilor din economie.

Pe de altă parte, o contribuţie negativă au avut-o investiţiile de -0,1%, ca urmare a reducerii volumului cu 0,7%, şi exportul net cu -0,1%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO