1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

News

Primul unicorn din Lituania este o platformă online pentru haine second hand

Platforma de e-commerce pentru haine second hand Vinted a reuşit să strângă 128 milioane de euro în cursul unei runde de finanţare care a evaluat compania la peste un miliard de euro, ceea ce face din Vinted primul unicorn din Lituania, transmite Bloomberg.

29 noi, 2019 | Agerpres

Banii strânşi vor fi alocaţi pentru expansiunea geografică în Europa şi pentru angajări, iar o parte va merge spre achiziţii, a declarat directorul general de la Vinted, Thomas Plantenga.

Compania cu sediul în Vilnius a fost înfiinţată în 2008 de Milda Mitkute şi Justas Janauskas, iniţial ca un site web prin intemediul căruia Mitkute vroia să scape de hainele sale în plus. Vinted şi-a schimbat modelul de business în 2016 când Thomas Plantenga a devenit CEO, iar până acum nu a luat o decizie cu privire la o posibilă ofertă publică iniţială.

"Suntem într-o etapă în care nu este clar care va fi viitorul financiar al acestei companii. Nu vrem să excludem nimic dar nu avem planuri exacte pentru următorii ani", a spus Plantenga.

Potrivit celor mai recente declaraţii financiare, anul trecut veniturile Vinted s-au triplat până la 32,9 milioane euro însă pierderile nete au crescut de patru ori până la 42 milioane euro.

"Ştim că acest model de business funcţionează, că oferă valoare utilizatorilor şi că poate fi profitabil. Cu toate acestea, firma noastră este concentrată pe accelerarea creşterii în Europa şi oferirea celui mai bun produs pentru membrii noştri, iar pentru sprijinirea acestei creşteri ne vom majora investiţiile", a spus Thomas Plantenga.

Fiind evaluată la peste un miliard de dolari, Vinted este primul unicorn din Lituania. Compania are în prezent 300 de angajaţi şi 25 de milioane de membri la platforma sa disponibilă în 12 ţări, inclusiv Franţa, Germania, Lituania, Marea Britanie, Belgia şi Spania. Piaţa europeană pentru haine second hand este estimată la 13 miliarde de euro, potrivit Vinted.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO