Principalele decizii pe care le-a luat guvernul cât aţi fost plecaţi în vacanţă

După întâlnirea cu FMI şi adoptarea bugetului pe 2015, restructurarea Cabinetului de miniştri şi reducerea TVA la pachetele turistice, principalele măsuri aprobate de Guvern pe final de 2014 se referă la zona jocurilor de noroc, la piaţa de capital şi la companiile de stat.
Vlad Popescu - Dum, 04 ian. 2015, 22:00
Principalele decizii pe care le-a luat guvernul cât aţi fost plecaţi în vacanţă

Veniturile din jocuri de noroc, impozitate cu până la 25%. Apare taxa pe „păcănele”

Guvernul elimină pragul neimpozabil de 600 de lei pentru câştigurile din jocuri de noroc şi introduce taxarea progresivă în trei trepte, de 1%, 16% şi 25% în funcţie de nivelul veniturilor, cotă aplicată la toate sumele încasate, până în prezent impozitul fiind de 25%, dar pe venitul net.

Până în prezent, veniturile din jocuri de noroc au fost impuse, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 25% aplicată asupra venitului net, calculat la nivelul câştigurilor realizate într-o zi de la acelaşi organizator sau plătitor.

Ministerul Educaţiei şi MTS vor primi câte 2% din taxa pe jocurile de noroc

Ministerul Tineretului şi Sportului va primi 2% din taxa pe jocurile de noroc în urma modificării sistemului de împărţire a banilor din sumele colectate de stat din taxe pentru acordarea licenţei de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc, noul sistem fiind decis de Guvern pe 30 decembrie, prin ordonanţă de urgenţă. De asemenea, tot 2% va primi şi Ministerul Educaţiei.

Prin ordonanţa de urgenţă, Guvernul a decis ca, din suma totală colectată din taxa pe jocurile de noroc, 1% să revină Ministerului Culturii (pentru Fondul cinematografic şi Programul de Restaurare a Monumentelor), restul de 4% sută fiind împărţit în mod egal între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Guvernul a aprobat OUG privind piaţa de capital

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

Ordonanţa de urgenţă privind piaţa de capital adoptată în şedinţa de Guvern urmăreşte eliminarea barierelor care împiedică în prezent intrarea României în grupul pieţelor de capital emergente.

Guvernul a adoptat OUG privind disciplina financiară la nivelul operatorilor economici unde statul este acţionar

Executivul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care sunt reglementate o serie de aspecte referitoare la disciplina financiară la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici sau majoritari.

Citeşte şi:

Guvernul a tăiat la propriu masa de şedinţe de la Palatul Victoria

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...