Principalele decizii pe care le-a luat guvernul cât aţi fost plecaţi în vacanţă

După întâlnirea cu FMI şi adoptarea bugetului pe 2015, restructurarea Cabinetului de miniştri şi reducerea TVA la pachetele turistice, principalele măsuri aprobate de Guvern pe final de 2014 se referă la zona jocurilor de noroc, la piaţa de capital şi la companiile de stat.
Vlad Popescu - Dum, 04 ian. 2015, 22:00
Principalele decizii pe care le-a luat guvernul cât aţi fost plecaţi în vacanţă

Veniturile din jocuri de noroc, impozitate cu până la 25%. Apare taxa pe „păcănele”

Guvernul elimină pragul neimpozabil de 600 de lei pentru câştigurile din jocuri de noroc şi introduce taxarea progresivă în trei trepte, de 1%, 16% şi 25% în funcţie de nivelul veniturilor, cotă aplicată la toate sumele încasate, până în prezent impozitul fiind de 25%, dar pe venitul net.

Până în prezent, veniturile din jocuri de noroc au fost impuse, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 25% aplicată asupra venitului net, calculat la nivelul câştigurilor realizate într-o zi de la acelaşi organizator sau plătitor.

Ministerul Educaţiei şi MTS vor primi câte 2% din taxa pe jocurile de noroc

Ministerul Tineretului şi Sportului va primi 2% din taxa pe jocurile de noroc în urma modificării sistemului de împărţire a banilor din sumele colectate de stat din taxe pentru acordarea licenţei de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc, noul sistem fiind decis de Guvern pe 30 decembrie, prin ordonanţă de urgenţă. De asemenea, tot 2% va primi şi Ministerul Educaţiei.

Prin ordonanţa de urgenţă, Guvernul a decis ca, din suma totală colectată din taxa pe jocurile de noroc, 1% să revină Ministerului Culturii (pentru Fondul cinematografic şi Programul de Restaurare a Monumentelor), restul de 4% sută fiind împărţit în mod egal între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Guvernul a aprobat OUG privind piaţa de capital

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

Ordonanţa de urgenţă privind piaţa de capital adoptată în şedinţa de Guvern urmăreşte eliminarea barierelor care împiedică în prezent intrarea României în grupul pieţelor de capital emergente.

Guvernul a adoptat OUG privind disciplina financiară la nivelul operatorilor economici unde statul este acţionar

Executivul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care sunt reglementate o serie de aspecte referitoare la disciplina financiară la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici sau majoritari.

Citeşte şi:

Guvernul a tăiat la propriu masa de şedinţe de la Palatul Victoria

Te-ar mai putea interesa și
Locuitorii din Brașov și din alte șase localități își vor putea plăti la ghișeele Poștei Române impozitele și taxele locale
Locuitorii din Brașov și din alte șase localități își vor putea plăti la ghișeele Poștei Române impozitele și ...
Cetăţenii din municipiul Braşov, dar şi cei din Săcele, Tărlungeni, Cristian, Sânpetru, Hărman şi Ghimbav, pot achita la oficiile poştale din aceste localităţi taxele şi impozitele......
„CFR”-ul kazah vrea să-și extindă operațiunile pe ruta Constanța – Budapesta
„CFR”-ul kazah vrea să-și extindă operațiunile pe ruta Constanța – Budapesta
Compania kazahă de căi ferate Kazahstan Temir Zholy (KTZ) a purtat negocieri cu CFR Marfă din România la Astana, transmite ...
Statele UE vor asigura până la 60% din finanțarea de 50 de miliarde de dolari promisă de G7 Ucrainei
Statele UE vor asigura până la 60% din finanțarea de 50 de miliarde de dolari promisă de G7 Ucrainei
Statele Uniunii Europene vor contribui cu până la 60% din împrumutul de 50 de miliarde de dolari pe care ţările din ...
Mirela Medelean, director general adjunct în BRD, părăsește începând de astăzi compania. Mandatul unui alt director adjunct va înceta pe 31 august
Mirela Medelean, director general adjunct în BRD, părăsește începând de astăzi compania. Mandatul unui alt director ...
BRD – Groupe Societe Generale a anunțat astăzi investitorii de la Bursa de Valori București că doi dintre directorii ...